Anksčiau su D. Mitchellu po rungtynių pasikalbėti norėjo Chrisas Paulas, Jimmy Butleris, LeBronas Jamesas ir Dwyane‘as Wade‘as, o daugiausiai dėmesio atletas sulaukė po mačo su Oklahomos „Thunder“.

Nors „Jazz“ rungtynes pralaimėjo 89:103, D. Mitchellas pelnė 29 taškus, iš žaidimo įmesdamas net 12 metimų iš 16. Po rungtynių su amerikiečiu pasikalbėti norėjo visos trys ryškiausios „Thunder“ žvaigždės.

Labiausiai visus nustebino ilgai su naujoku besišnekučiavęs Russellas Westbrookas, už kurio eilėje prie 21-erių sportininko laukė ir Paulas George‘as bei Carmelo Anthony.

The Thunder‘s Big 3 gives love to rookie Donovan Mitchell - respect. 💯 pic.twitter.com/MWXVRWXW07

— Legion Hoops (@LegionHoops) December 24, 2017


„Russellas mane labai nustebino, nes įprastai jis nekalba su niekuo“, – praėjusio sezono naudingiausio žaidėjo dėmesiu džiaugėsi D. Mitchellas.

„Man didelė garbė sulaukti tokio dėmesio, tačiau tuo pačiu aš noriu ir įveikti tuos vyrukus. Smagu, kad po rungtynių jie nori su manimi pasikalbėti, tačiau man svarbiausia laimėti“, – pridūrė gynėjas.

D. Mitchellas debiutiniame sezone NBA pirmenybėse per mačą vidutiniškai įmeta po 18 taškų, atkovoja po 3,1 kamuolio bei atlieka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo.

Vasarą į Bostono „Celtics“ išvykusį Gordoną Haywardą sėkmingai Solt Leik Sityje pakeitęs D. Mitchellas yra laikomas vienu iš pagrindinių kandidatų į metų naujoko apdovanojimą, o šviesi jo ateitis nebekelia abejonių.

Donovanas Mitchellas

„Jis žaidžia vis geriau ir geriau. Ateityje jis gali tapti „Jazz“ komandos ikona. Manau, kad stebime ypatingą žmogų, kuris savo karjeroje gali pasiekti labai daug“, – sakė 10 kartų NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse žaidęs Carmelo Anthony.

Dvejus metus Luisvilio universitete besimokęs D. Mitchellas pavasarį svarstė galimybę žaisti NCAA dar vieną sezoną ir NBA naujokų biržoje dalyvauti 2018 metais, tačiau paskutinėmis akimirkomis jis persigalvojo ir dabar ko gero nesigaili.

2017 metų NBA naujokų biržoje amerikietį 13-uoju šaukimu pasikvietė Denverio „Nuggets“ komanda, kurios generalinis vadybininkas yra Artūras Karnišovas.

Vis dėlto D. Mitchellą netikėtai buvo nuspręsta išsiųsti į „Jazz“ mainais už Trey Lylesą ir 24-ąjį šaukimą, kuriuo tapo vos vieną mačą NBA iki šiol sužaidęs Tyleris Lydonas.