Savo karjeroje net septynioms komandoms – „Warriors“, „Clippers“, „Lakers“, „Grizzlies“, „Magic“, „Suns“ ir „Kings“ – atstovavęs žaidėjas sugebėjo užsitarnauti nuo Denniso Rodmano laikų lygoje nematytą „blogiečio“ etiketę.

Šiurkščių ir neleistinų veiksmų abiejose aikštės pusėse nevengęs puolėjas visose savo karjeros stotelėse išsiskyrė varžovų neapykantą ir komandos draugų pagarbą bei meilę iššaukusiu žaidimu.

Vienu geriausiu visų laikų komandos draugu Barnesą po šio žinios apie pasitraukimą iš krepšinio pavadino Los Andželo „Clippers“ vidurio puolėjas DeAndre Jordanas, o Ouklande prieš rungtynes su „Kings“ iš Sakramento kilusiam žaidėjui iškilmingai įteikiant čempiono žiedą jį savo įkvėpėju bei mokytoju vadino ir „Warriors“ karštakošis Draymondas Greenas.

Mattas Barnesas

Su profesionaliu sportu atsisveikinęs Barnesas apie šią žinią pranešė emocionalia žinute savo „Instagram“ paskyroje. „Tai buvo šaunus penkiolikos metų etapas! Apkeliavau pasaulį, sutikau krūvą gerų žmonių ir kai kurie iš jų tapo mano broliais visam gyvenimui“ – socialiniame tinkle rašė savo karjeroje 8,2 taško ir 4,6 atkovoto kamuolio vidurkiais pasižymėjęs puolėjas.

Bene įsimintiniausią savo pasirodymą Barnesas surengė 2015-16 metų sezone, kai atstovaudamas traumų išretintai Memfio „Grizzlies“ ekipai pademonstravo savo lyderio savybes ir rungtynėse su „Pelicans“ surinko vienintelį NBA karjeroje užfiksuotą trigubą dublį.

Keturiais šaukimais aukščiau už Darių Songailą 2002-ųjų metų biržoje pakviestam žaidėjui priėmus šį sprendimą lygoje beliko vienintelis šiais metais į ją pašauktas krepšininkas – septintuoju šaukimu Niujorko „Knicks“ pasirinktas brazilas Nene Hilario.

Su krepšinio sirgaliais Barnesas atsisveikino savo karjerą puikiai įkūnijusiais žodžiais: „galite mane mylėti, galite manęs nekęsti, bet aš šį kelią nuėjau savo būdu!“.

Franko Sinatros kūrinio „My way“ žodžius perfrazavęs 37-erių metų puolėjas džiaugėsi galimybe praleisti daugiau laiko su savo vaikais bei optimistiškai žvelgė į galimybę užsidirbti daugiau pinigų už aikštės ribų, nei per visą savo sportininko karjerą.