Joeliui Embiidui, Amirui Johnsonui, Richaunui Holmesui, o kiek anksčiau – ir Nerlensui Noeliui konkurencinę kovą pralaimėjęs Okaforas jau daugiau nei metus atvirai kalbėjo apie siekį palikti Filadelfijos klubą.

2015-ųjų metų naujokų biržoje po Karl-Anthony Townso (Minesotos „Timberwolves“) ir D'Angelo Russello (Los Andželo „Lakers“) ir vienu šaukimu prieš Kristapą Porzingį (Niujorko „Knicks“) pašauktas aukštaūgis šiame sezone Filadelfijos klubo gretose per 23-as žaistas rungtynes sužaidė tik 25 minutes, per kurias pelnė 10 taškų.

Debiutiniame 2015-16 metų NBA sezone po 17,5 taško per rungtynes rinkęs vidurio puolėjas pastaraisiais metais sulaukė aštrios kritikos dėl itin prastų gynybinių sugebėjimų, nustūmusių krepšininką į „76ers” rotacijos paraštes.

Kartu su Okaforu Filadelfijos organizacija į Brukliną išsiuntė lietuvių kilmės atakuojantį gynėją Niką Stauską ir 2019-ųjų metų biržos antrojo rato šaukimą, originaliai priklausantį Niujorko „Knicks“ klubui.

Į Pensilvanijos valstiją iš „Nets“ persikels 30-ies metų amžiaus sunkusis krašto puolėjas Trevoras Bookeris, Brukline praleidęs pusantro NBA reguliariojo sezono.

Prieš septynerius metus stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje debiutavęs kovos dėl atšokusių kamuolių specialistas ketverius metus atstovavo Vašingtono „Wizards“, o 2014-16 metais rungtyniavo Jutos „Jazz“ gretose.

Šiame sezone per 22 aikštėje vidutiniškai praleidžiamas minutes T. Bookeris rinko po 10,1 taško ir 6,6 atkovoto kamuolio. Filadelfijos priekinėje linijoje žaidėjas prisijungs prie Embiido, Johnsono, Holmeso ir Dario Šaričiaus.

Iki spalio mėnesio pabaigos dėl teisės pratęsti Okaforo pasirašytą lygos naujoko kontraktą 2018-19 metų sezonui apsispręsti turėję „76ers“ nusprendė nepratęsti aukštaūgio sutarties. Duke'o universitetui savo NCAA karjeros metu atstovavęs „Jah“ kitą vasarą taps laisvuoju agentu.

Kartu su aukštaūgiu į Brukliną išsiųstas Stauskas šiame sezone rungtyniavo tik epizodiškai ir vidutiniškai rinko tik po 0,7 taško per rungtynes.