Pirmame kėlinyje tik dviem minutėm į aikštę žengęs Domantas Sabonis per jas tespėjo į savo statistiką įrašyti tik vieną atkovotą kamuolį, o antro ketvirčio pradžia nesėkmingai susiklostė visai Indianos komandai.

Meistriškai atakas kūrusio Chriso Paulo dėka „Rockets“ spurtavo 12:4 ir persvėrė rezultatą savo naudai. Porą kamuolių sugriebęs ir gražiai bei techniškai išmestą dvitaškį pataikęs Domas vos po kelių minučių užleido vietą aikštėje puikiai susitikimą pradėjusiam Mylesui Turneriui, jau pirmame kėlinyje blokavusiam 4 varžovų metimus.

Antro kėlinio spurtas pažadino arenos šeimininkus, sugebėjusiems laimėti visus tris likusius ketvirčius. Po pirmųjų dvylikos minučių penkių taškų skirtumu atsilikinėję „Rockets“ likusią rungtynių dalį laimėjo net 96:70.

Vis sparčiau nuo varžovų atsilikinėti ėmę „Pacers“ pradėjo demonstruoti jaunos sudėties patirties stoką. Į tolimų metimų varžytuves su snaiperių gausa išsiskiriančiu Hjustono klubu įsijungę svečiai pasmerkė savo šansus kovoti dėl pergalės.

Aštrių ir agresyvių Jameso Hardeno bei kitų šeimininkų komandos gynėjų prasiveržimų stabdyti nespėjęs Domas viso aikštėje praleido tik 20 minučių, per kurias pasižymėjo 4 taškais (2/4 met.), 7 atkovotais kamuoliais, bloku ir klaida.

Mažiau žaidybinio laiko šiame sezone Sabonis gavo tik trijuose sustikimuose, o lapkričio mėnesį – tik išvykos rungtynėse su Majamio „Heat“ klubu.

Pirmoje šio sezono akistatoje su Hjustono ekipa Domas sugebėjo pasirodyti daug solidžiau ir surinkti 17 taškų bei 5 atkovotus kamuolius. Lapkričio 12-ąją dieną Indianoje vykusiose rungtynėse lietuviui teko grumtis prieš trečią „Rockets“ vidurio puolėją Tariką Blacką, o šiąnakt – prieš po traumos pasveikusį veteraną Nene, gerokai apsunkinusį Domanto galimybes.

Abejas sezono rungtynes prieš „Pacers“ laimėję Hjustono krepšininkai tą padarė bendru 44 taškų skirtumu.

Indianos ekipa šiąnakt tragiškai atakavo iš toli (7/28 trit., 25 proc.) ir ženkliai pralaimėjo varžovams kovą dėl atšokusių kamuolių rezultatu 36:49.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 29 (8 atk. kam., 10 rez. perd.), Clintas Capela 22 (13 atk. kam.), Ryanas Andersonas 19, Trevoras Ariza 14, Chrisas Paulas 13 (6 atk. kam., 7 rez. perd.), Ericas Gordonas 10 taškų.

„Pacers“: Thaddeusas Youngas 23 (11/15 met.), Victoras Oladipo 19 (1/8 trit.), Bojanas Bogdanovičius ir Mylesas Turneris (10 atk. kam., 4 blk.) po 15, Lance'as Stephensonas 11 taškų.

Progą reabilituotis po pralaimėjimo Indianapolio komanda turės jau šį penktadienį, kai antrą kartą šiame sezone stos į „lietuviškų“ klubų dvikovą su Toronto „Raptors“ krepšininkais.