Jonas Valančiūnas rungtynes pradėjo pelnydamas pirmuosius keturis „Raptors“ taškus ir padėdamas svečiams susikrauti ankstyvą pranašumą – 9:2. Pajutęs metimo ritmą lietuvis ryžosi ir švystelėti tritaškį, tačiau po tolimo metimo kamuolys apmaudžiai išsisuko iš lanko.

Visgi gera kėlinio pradžia netapo solidaus JV pasirodymo pirmoje rungtynių pusėje pamatu. Pirmą ketvirtį lietuvis užbaigė prarastų kamuolių serija, o į aikštę grįžo tik po ilgosios pertraukos.

Antrą susitikimo pusę Jonas pradėjo pelnydamas šešis taškus, tačiau praėjus vos keturioms minutėms įsirašė į statistikos protokolą nemaloniu keliu.

Antrąjį šansą po varžovų krepšiu savo komandai suteikusiam lietuviui kamuolį iš rankų išmušė Marco Belinelli, o kontakto metu rankas į orą išmetęs Valančiūnas alkūne smogė į veidą varžovų vidurio puolėjui Dewayne'ui Dedmonui.

Nors „Hawks“ rungtynes komentuojantis Atlantos krepšinio simbolis Dominique'as Wilkinsas šį incidentą traktavo kaip žaidybinį epizodą, susitikimo arbitrai Jonui skyrė pirmojo laipsnio nesportinę pražangą.

Po šio epizodo Valančiūnas liko aikštėje ir sužaidė visą trečiąjį kėlinį. Viso per 20 minučių lietuvis pasižymėjo 16 taškų (7/9 met., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 8 ir prarado 4 kamuolius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Dviženklį pelnytų taškų skaičių Jonas surinko po ketverių rungtynių pertraukos, o lapkričio mėnesį pasižymi 9,6 taško ir 6,5 atkovoto kamuolio vidurkiais. Uteniškis jau aštuntose rungtynėse iš eilės neviršija 8 atkovotų kamuolių skaičiaus ir tokią seriją yra pasiekęs tik penktą kartą savo NBA karjeroje.

Rungtynių lūžis įvyko antrame kėlinyje, kai svečiai iš Toronto atkarpą laimėjo net 22:3 ir žaibiškai susikrovė devyniolikos taškų persvarą. Įspūdingą spurtą surengė vien iš „Raptors“ atsarginių krepšininkų sudarytas penketas: Lorenzo Brownas, Fredas VanVleetas, Normanas Powellas, Pascalis Siakamas ir Jakobas Poeltlas.

Dar iki ilgosios pertraukos nuo suolo pakilę žaidėjai kartu pelnė net 42 taškus ir leido Toronto ekipai per pirmus du kėlinius susikrauti net 28 taškų pranašumą.

Sau nebūdingai nerezultatyvias rungtynes sužaidė vienas iš „Raptors“ lyderių DeMaras DeRozanas. Rezultatyviausias visų laikų Toronto klubo žaidėjas per 28 minutes pelnė tik 2 taškus (1/5 met.). Tokį skurdų taškų indėlį gynėjas surinko vos trečią kartą per pastaruosius septynerius metus.

„Hawks“: Dennisas Schroderis 14 (4/11 met.), Taureanas Prince'as ir Marco Belinelli po 10 taškų.

„Raptors“: Normanas Powellas 17, Jonas Valančiūnas 16, Kyle'as Lowry 15 (13 atk. kam., 6 rez. perd.), Jakobas Poeltlas 14, Pascalis Siakamas 13, Serge'as Ibaka 12, O. G. Anunoby 11 taškų (4/4 met.).

Artimiausias rungtynes Toronto ekipa žais naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, kai namuose priims Šarlotės „Hornets“ krepšininkus.