„Bucks“ ekipoje pirmuoju smuiku lengvojo krašto puolėjo pozicijoje griežia Khrisas Middletonas, per rungtynes renkantis po 18,6 taško, 5 rezultatyvius perdavimus ir 5,9 atkovoto kamuolio. Tiesa, tinkamos pamainos šiam žaidėjui ant suolo neturi.

Būtent todėl ir žvalgomasi į 28-erių lietuvį. Visgi norėdama jį įsigyti „Bucks“ privalės atleisti vieną iš dabartinių komandos žaidėjų.

Graikų antžmonio Giannio Antetokounmpo į priekį tempiamas Milvokio klubas šiuo metu Rytų konferencijoje su 8 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais dar su dviem komandomis dalijasi 6-8 vietas.


Sekmadienį iš Niujorko „Knicks“ atleistas M. Kuzminskas per 48 valandas nesulaukė komandų, norėjusių perimti ankstesnę lietuvio sutartį, dėmesio. Tai reiškia, kad „Knicks“ privalės puolėjui sumokėti visus 3 mln. JAV dolerių, o pats Kūzia gali su bet kuria kita komanda tartis dėl naujos sutarties.

Kaip trečiadienį skelbė žurnalistas Davidas Pickas, M. Kuzminskas jau atmetė solidžius Stambulo „Anadolu Efes“, Maskvos srities „Chimki“ ir Stambulo „Daruššafaka“ klubų pasiūlymus.

„Pirmenybė teikčiau ir likti norėčiau NBA – vis tik čia stipriausia pasaulio lyga“, – antradienį feisbuke surengtoje tiesiogine vaizdo konferencijoje kalbėjo krepšininkas.

Kiek anksčiau „New York Post“ žurnalistas Marcas Bermanas skelbė, kad lietuviu domisi trys stipriausios pasaulio krepšinio lygos klubai – Atlantos „Hawks, Los Andželo „Lakers“ ir Čikagos „Bulls“.

M. Kuzminskas karjerą už Atlanto pradėjo tik praėjusį sezoną, kai į Niujorką po sėkmingo karjeros etapo Malagos „Unicaja“ klube jį pasikvietė legendinis treneris Philas Jacksonas. Debiutiniame 205 cm ūgio lietuvis sužaidė 68 mačus, kuriuose jis vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 15 minučių.

Nors Niujorko klubas pernai buvo tarp NBA autsaiderių, Kūzia žaidė gana solidžiai ir per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 6,3 taško, po 1,9 atkovoto kamuolio ir po 1 rezultatyvų perdavimą.

Visgi vasarą P. Jacksonas paliko „Knicks“ prezidento postą, o pasikeitus valdžiai, mūsiškis tapo nereikalingas. Šį sezoną vilnietis ant parketo praleido vos 2 minutes, per kurias spėjo tik pramesti 2 dvitaškius.