Susitikimą daug aktyviau pradėjo arenos šeimininkai, kurių gretose pirmą kartą šiame sezone starto penkete rungtynes pradėjo Rajonas Rondo. Nors įžaidėjas startavo prasižengdamas prieš tritaškį metusį Kyle'ą Lowry, jo aktyvumas ir energija padėjo „Pelicans“ per mažiau nei keturias minutes išprovokuoti net penkias svečių klaidas ir susikrauti ankstyvą persvarą – 13:6.

Prarasti kamuoliai pamažu tapo pagrindine „Raptors“ žaidimo problema. Varžovų klaidas taškais vertę šeimininkai po rezultatyvaus pirmo kėlinio turėjo penkių taškų pranašumą, tačiau rungtynių eigą pakeitė atsarginių komandų krepšininkų pasirodymas aikštėje.

Dar tik įpusėjus antram ketvirčiui Toronto komandos suolelio pranašumą puikiai iliustravo Pascalio Siakamo ir C. J. Mileso rezultatyvumas. Kamerūnietis iki kėlinio vidurio spėjo surinkti 10, o iš Indianos į „Raptors“ gretas šią vasarą persikėlęs snaiperis – 11 taškų.

Į tarpusavio dvikovą vėl stojus ekipų starto penketų nariams iniciatyvos ėmėsi „Pelicans“ lyderis Anthony Davisas, kurio grėsmingąjį partnerį DeMarcusą Cousinsą efektyviai stabdė Jonas Valančiūnas. Pagrindinis Naujojo Orleano klubo vidurio puolėjas pirmoje rungtynių pusėje pataikė vos 3 iš 10 metimų iš žaidimo.

Su kiekvienu susitikimu vis solidžiau gynyboje užsirekomenduojantis JV iki ilgosios pertraukos likus kiek daugiau nei keturioms minutėms pakreipė žaidimo eigą į „Raptors“ pusę. Agresyviai rungtyniavęs lietuvis iš pradžių išprovokavo Cousinso, o jau kitoje atakoje – ir Daviso trečiąsias asmenines pražangas ir pasiuntė varžovų lyderius ant atsarginio „Pelicans“ žaidėjų suolo.

Po dviejų kėlinių svečiai turėjo vieno taško persvarą – 64:63.

Trečio ketvirčio pradžioje it įsižeidęs dėl nesėkmingo pasirodymo pirmoje rungtynių pusėje D. Cousinsas pataikė du tritaškius iš eilės, tačiau įsibėgėjantį varžovų aukštaūgį pasiaukojančiu žaidimu sustabdė K. Lowry.

Varžovo pražangą puolime prasiveržimo metu išprovokavęs „Raptors“ įžaidėjas žaidybinėje situacijoje gavo smūgį keliu į apatinę pilvo sritį ir kurį laiką negalėjo atsikelti nuo parketo. Savo sveikata rizikavęs gynėjas išprovokavo ketvirtą galingojo oponento nuobaudą.

Emocijoms pasiekus aukštesnį lygį į pražangų sūkurį įsisuko ir Jonas. Nuobauda puolime nubaustas lietuvis jau kitos atakos metu pažeidė taisykles trečią kartą rungtynėse, o sužaidus lygiai septynias minutes nubloškė Cousinsą ant parketo kovodamas dėl kamuolio puolime. Ketvirtoji asmeninė JV pražanga privertė Dwane'ą Casey savo pagrindinį vidurio puolėją pasodinti ant suolo.

Apylygiai vykusiose rungtynėse „Raptors“ atsiplėšti pavyko trečiojo kėlinio pabaigoje. Vienuolikos taškų skirtumu ketvirtį laimėję svečiai nebepaleido iniciatyvos iš savo rankų ir šventė dar vieną įspūdingą pergalę.

Dvejas rungtynes per du vakarus išvykoje sužaidę Toronto krepšininkai viso į „Rockets“ ir „Pelicans“ krepšius sumetė net 254 taškus.

Praėjusiame susitikime vos 17 minučių žaidęs JV šiąnakt gavo progą pasistumdyti su varžovų bokštais ir per 29 minutes surinko 21 tašką (6/8 met., 9/9 baud.), 6 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus, bloką ir net 5 klaidas.

Tai buvo pirmas kartas Valančiūno karjeroje, kai metęs bent devynias baudas Jonas užfiksavo šimtaprocentinį jų pataikymo procentą.

Pavyzdingu baudų metimų taiklumu pasižymėjo ir visa Toronto ekipa, iš šios distancijos realizavusi 19 iš 20 galimybių.

Pavyzdingai kamuoliu dalinęsi „Raptors“ atliko 27 rezultatyvius perdavimus, o dviženklį taškų skaičių svečių komandai pelnė net septyni krepšininkai.

„Pelicans“: DeMarcusas Cousinsas 25 (9/19 met., 9 atk. kam., 6 kl.), Anthony Davisas 19, Jrue Holiday 18, Darius Milleris 13, Dante Cunninghamas ir E'twuanas Moore'as po 10 taškų.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 25 (11/18 met., 9 atk. kam., 6 rez. perd.), Kyle'as Lowry 22 (11 atk. kam., 9 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 21, C. J. Milesas 17 (5/9 trit.), Serge'as Ibaka 12, Pascalis Siakamas ir Fredas VanVleetas po 10 taškų.

Vieną poilsio dieną turėsiantis Kanados krepšinio klubas naktį iš penktadienio į šeštadienį susitiks su Niujorko „Knicks“ ekipa.