Citatą paviešinęs ekipos reikalus apžvelgiantis reporteris Eddie Sefko pareiškė, jog pakankamai aukštaūgių sudėtyje turintys „Mavericks“ veikiausiai ieškos pastiprinimo krašto puolėjo pozicijoje.

Šie žodžiai pelnytai sudomino žinių apie Mindaugo Kuzminsko ateitį laukiančius sirgalius. Praėjus daugiau nei 48 valandoms po lietuvio atleidimo iš Niujorko „Knicks“ klubo, Kūzia dėl naujos sutarties gali nevaržomai derėtis su bet kuria lygos komanda.

Teksaso ekipa potencialiai galėtų tapti itin tinkama terpe Lietuvos rinktinės puolėjo atsiskleidimui. Žaidybinį laiką Mindaugo pozicijoje Dalase dalinasi NBA čempionu 2015-ais metais su „Golden State Warriors“ ekipa tapęs Harrisonas Barnesas, veteranas atakuojantis gynėjas Wesley Matthewsas ir praėjusiųjų metų naujokų biržoje savo pavardės neišgirdęs Dorianas Finney-Smithas.

Praėjusiame sezone 35 susitikimus starto penkete pradėjęs ir vidutiniškai po 4,3 taško per rungtynes rinkęs pastarasis krepšininkas šios nakties dvikovą su San Antonijaus „Spurs“ klubu praleido dėl kelio traumos.
Dorianas Finney-Smithas

Pasikartojanti sveikatos problema iš rikiuotės D. Finney-Smithą šiame sezone išveda jau ne pirmą kartą, o prieš Teksaso derbį spaudos konferencijoje kalbėjęs R. Carlisle'as prognozavo, jog krašto puolėjas į aikštę negrįš „pakankamai ilgai“.

Traumų virtinės kamuojama „Mavericks“ ekipa savo sudėtyje turi maksimalų penkiolikos krepšininkų skaičių, tačiau tarp šių žaidėjų yra net keli kandidatai priešlaikiniam sutarties nutraukimui.

Pirmasis iš jų – vidurio puolėjas Jeffas Withey, šiame sezone per 6 žaistus susitikimus aikštėje vidutiniškai praleidęs vos po 4,3 minutės ir pelnęs po 1,8 taško. Nors 27-erių metų aukštaūgis šią vasarą su Dalaso klubu pasirašė dvejų metų 3,4 milijono JAV dolerių vertės sutartį, iš šios sumos organizacija krepšininkui garantavo tik 350 tūkstančių JAV dolerių.

Kitaip tariant, nusprendę atleisti į teisėsaugos nemalonę dėl smurto prieš buvusią širdies draugę pernai pakliuvusį J. Withey „Mavericks“ jam turėtų sumokėti tik minėtąją sumą.

Kitu dėl savo ateities negarantuotu krepšininku derėtų laikyti sunkųjį krašto puolėją Joshą McRobertsą. Vasarą iš Majamio „Heat“ mainų būdu atvykęs žaidėjas šiais metais uždirbs net 6 milijonus JAV dolerių, tačiau kelio problemų persekiojamas krepšininkas per pastaruosius ketverius metus sužaidė tik 81-erias rungtynes, o pastarąjį kartą ant parketo pasirodė praėjusiųjų metų gruodžio 23-ią dieną.

Nepaisant sąlyginai didelės J. McRobertso sutarties sumos, atsižvelgdami į žaidėjo sveikatos būklę „Mavericks“ gali nuspręsti jį atleisti, siekdami atlaisvinti vietą sudėtyje komandai labiau pasitarnauti galinčiam krepšininkui.

Susidomėjusi „visais komandos rezultatus pagerinti galinčiais krepšininkais“ Dalaso organizacija turi būdų į savo gretas pasikviesti M. Kuzminską. Galbūt vienu iš tokių žaidėjų yra ir pastarąją naktį oficialiai „laisvu“ tapęs lietuvis.