Iniciatyva svečiams atiteko jau pirmame rungtynių kėlinyje, kurį Hjustono krepšininkai laimėjo net septyniolikos taškų skirtumu. Nepaisant galingo varžovų žaidimo „Pacers“ antro ketvirčio pradžioje Domanto Sabonio pastangomis ėmė atkūrinėti intrigą.

Lietuvis kėlinuką pradėjo įspūdinga serija, kurios metu pelnė devynis taškus be atsako ir sumažino šeimininkų deficitą iki aštuonių taškų. Sėkmingas Domo žaidimas įkvėpė ir kitus šeimininkų žaidėjus, sugebėjusius priartėti penkių taškų atstumu, tačiau starto penketo narius į aikštę grąžinę „Rockets“ netruko susigrąžinti žaidimo kontrolę į savo rankas.

Nors po ilgosios pertraukos Indianos ekipa darė viską, kad išlaikytų garbingą skirtumą, svečiai iš Teksaso ketvirto kėlinio pradžioje sudavė galutinį smūgį šeimininkų viltims ir paskutiniojo ketvirčio antrąją pusę pavertė formalumu.

Efektyviai pasirodęs Domas šiąnakt per 23 minutes pelnė 17 taškų (7/10 met., 1/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo penkis, perėmė du ir prarado vieną kamuolį bei atliko du rezultatyvius perdavimus.

Susitikimas katastrofiškai susiklostė „Pacers“ starto penketo krašto puolėjų duetui Bojanui Bogdanovičiui ir Thaddeusui Youngui. Visų rungtynių metu blankiai atrodę krepšininkai kartu pataikė tik 2 iš 17 iš žaidimo atliktų metimų, o pastarasis žaidėjas trečiame kėlinyje iš įsiūčio suplėšė savo marškinėlius.

Pagal visus pagrindinius statistikos rodiklius varžovams nusileidę Indianos krepšininkai nesugebėjo patikimai mesti baudų metimus, iš šios distancijos sėkmingai realizuodami tik 13 iš 21 bandymo.

Mike'o D'Antoni auklėtiniai šiąnakt nušlavė dar vienus oponentus naudodamiesi pagrindiniu savo ginklu. „Rockets“ pataikė 17 iš 47 tritaškių, o Trevoras Ariza ir Ericas Gordonas kartu išmetė daugiau tolimų metimų, nei visa „Pacers“ komanda kartu sudėjus.

Įsibėgėję Hjustono krepšininkai šventė jau šeštą pergalę iš eilės, o artimiausiose rungtynėse naktį iš antradienio į trečiadienį namuose priims Joną Valančiūną ir Toronto „Raptors“ ekipą.

Savo ruožtu D. Sabonis su komandos draugais kitą susitikimą žais Memfyje, kur naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį susitiks su vietos „Grizzlies“ klubu.

„Pacers“: Victoras Oladipo 28 (11/17 met.), Domantas Sabonis 17, Mylesas Turneris 13 taškų.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 26 (3/12 trit., 15 rez. perd.), Ericas Gordonas 21 (3/11 trit.), Clintas Capela 20 (17 atk. kam.), Trevoras Ariza 15 (5/12 trit.), Lucas Mbah A Moute 11 taškų.

Sėkmingą atkarpą pratęsė antroje Rytų konferencijos vietoje žengiantys Detroito „Pistons“ (10-3), namuose po atkaklios kovos 112:103 (31:29, 24:29, 28:23, 29:22) įveikę Majamio „Heat“ (6-7) ekipą ir savo pergalių seriją pratęsę iki penkių.

Pastarąjį kartą sezoną tokiu sėkmingu pasirodymu „Pistons“ pradėjo dar 2005-06 metų sezone, kai pirmenybes pradėjo rezultatu 15-3.

Detroito ekipos spurto nenutraukė ir dviejų rotacijos žaidėjų traumos. Vyriausiasis treneris Stanas Van Gundy pastaruoju metu yra priverstas suktis iš padėties, negalėdamas remtis Stanley Johnsono ir Jono Leuerio paslaugomis.

Sumažėjusi „Pistons“ stratego pasirinkimo laisvė duris į aikštę atvėrė lygos naujokui Luke'ui Kennardui. Atakuojantis gynėjas puikiai sužaidė ketvirtąjį rungtynių kėlinį ir tapo vienu pagrindinių šeimininkų pergalės kalvių.

Grėsmingų vidurio puolėjų Andre Drummondo ir Hassano Whiteside'o dvikovoje rezultatyviai pasirodė „Heat“ aukštaūgis, tačiau jo tiesioginis oponentas šiąnakt sugebėjo atkovoti net 17 kamuolių.

Naujoje „Little Ceasar's“ arenoje šiame sezone rungtyniaujantys Detroito krepšininkai namuose laimėjo septynerias iš aštuonerių pirmųjų sezono rungtynių.

„Pistons“: Tobias Harrisas 25 (5/8 trit.), Avery Bradley 24, Reggie Jacksonas 17, Luke'as Kennardas 14, Ishas Smithas 11 taškų.

„Heat“: Hassanas Whiteside'as 20 (12 atk. kam.), Goranas Dragičius 18 (7 rez. perd.), Dionas Waitersas 16, Joshas Richardsonas 15, Jamesas Johnsonas 10 taškų.

Vėlyviausiose nakties rungtynėse pergalę iškovojo Oklahomos „Thunder“ (6-7) ekipa. Be traumuotų Steveno Adamso ir Carmelo Anthony namuose rungtyniavusi komanda puikiai sužaisto trečiojo kėlinuko dėka rezultatu 112:99 (18:20, 26:22, 39:25, 29:32) įveikė Dalaso „Mavericks“ (2-12) krepšininkus.

Šeimininkų gretose įspūdingą sportinę formą antrose rungtynėse iš eilės pademonstravo Paulas George'as, pataikęs septynis tolimus metimus ir tapęs pagrindiniu „Thunder“ žaidimo katalizatoriumi. Per pastaruosius du susitikimus buvęs „Pacers“ lyderis fiksuoja net 39,5 taško rezultatyvumo vidurkį.

Kritikus pritildyti sugebėjo ir 29-ąjį gimtadienį šiąnakt šventęs Russellas Westbrookas. Tragiškai baudų metimus iki šios nakties metęs įžaidėjas realizavo 12 iš 13 bandymų ir kartu su P. George'u pelnė gerokai daugiau nei pusę visų „Thunder“ surinktų taškų.

„Thunder“: Paulas George'as 37 (7/12 trit., 8 atk. kam., 5 rez. perd.), Russellas Westbrookas 27 (3/5 trit.), Jerami Grantas 10 taškų.

„Mavericks“: Harrisonas Barnesas 22 (13 atk. kam.), Yogi Ferrellas 18, Dennisas Smithas 15, Dwightas Powellas 11 taškų.