Vidurio puolėjui Jonui Valančiūnui šiose rungtynėse teko antraplanis vaidmuo. Pirmoje rungtynių pusėje tik vieną metimą iš žaidimo atlikęs lietuvis viso per 18 sužaistų minučių surinko 6 taškus (3/4 met., 0/1 trit.) ir atkovojo du bei prarado vieną kamuolį.

Svečiai jau pirmame kėlinyje patyrė rimtų nuostolių – po kontakto su varžovu klubo traumą patyrė starto penketo narys Normanas Powellas. Vos septynias minutes aikštėje praleidęs krepšininkas į aikštę daugiau nebesugrįžo.

Bostono krepšininkai šį vakarą sulaukė solidžiu pastiprinimu tapusio Alo Horfordo, atsigavusio po smegenų sukrėtimo, tačiau vis dar vertėsi be susitikime su Šarlotės „Hornets“ smūgį į veidą praleidusio Kyrie Irvingo ir visam sezonui jau pirmose sezono rungtynėse iškritusio Gordono Haywardo.

Antrąjį kėlinį „Celtics“ pradėjo pramesdami pirmuosius aštuonis metimus iš žaidimo, tačiau Toronto ekipa pasinaudoti varžovų strigimu puolime nesugebėjo dėl itin aukšto prarastų kamuolių skaičiaus. „Raptors“ šiąnakt viso suklydo 17 kartų, iš kurių 12 – dar iki ilgosios rungtynių pertraukos.

Permainingoje ir atkaklioje dvikovoje Bostono krepšininkai kiek ženkliau atitrūko trečio ketvirčio viduryje, kai ketvirtąją asmeninę pražangą užsidirbo svečių įžaidėjas Kyle'as Lowry, tačiau taiklūs C. J. Mileso tritaškiai neleido „Celtics“ susikrauti dviženklės persvaros.

Taškas į tašką besiklostęs komandų mūšis žiūrovams padovanojo įsimintiną ketvirto kėlinio pabaigą. Atsiliekdami vienu tašku „Raptors“ turėjo kamuolį savo rankose ir lemiamą metimą patikėjo DeMarui DeRozanui.

Rezultatyviausias visų laikų Toronto klubo žaidėjas po driblingo išmetė sudėtingą metimą iš vidutinio nuotolio ir nepasinaudojo galimybe persverti rezultatą svečių naudai, tačiau šeimininkų patirties stoka padovanojo „Raptors“ dar vieną šansą.

Likus žaisti mažiau nei penkiolikai sekundžių Bostono ekipa grąžino kamuolį į žaidimą, tačiau šių metų naujokų biržos trečiasis šaukimas Jaysonas Tatumas alkūne kliudė Kanados klubo įžaidėjo Fredo VanVleeto veidą. Arbitrams užfiksavus pražangą puolime kamuolys dar sykį atiteko svečiams.

Naują viltį gavę „Raptors“ jos nepapildė nauju planu – kamuolys dar kartą atiteko D. DeRozanui, kuris ir vėl metė sudėtingą dvitaškį, o po jo netikslaus šūvio „Celtics“ šventė daug jėgų pareikalavusią pergalę.

Be savo lyderių rungtyniavę Brado Stevenso auklėtiniai laimėjo jau dvyliktą kartą iš eilės.

„Celtics“: Alas Horfordas 21 (8/9 met.), Jaylenas Brownas 18 (8/14 met.), Terry Rozieras 16, Marcusas Smartas 14 (5 atk. kam., 9 rez. perd.), Jaysonas Tatumas 13 taškų.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 24 (8/22 met.), Kyle'as Lowry 19 (7 rez. perd.), C. J. Milesas 10 taškų.

Po šio susitikimo „Raptors“ laukia sudėtinga išvyka į Vakarų konferenciją: naktį iš antradienio į trečiadienį Toronto krepšininkai svečiuosis Hjustone ir susitiks su vietos „Rockets“, o už dvidešimt keturių valandų jau stos į mūšį su Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkais.