Kol kas skaudžiausia sezono nesėkme pasibaigusias „Raptors“ rungtynes J. Valančiūnas pradėjo starto penkete ir sužaidus 17 sek. užsidirbo pirmą asmeninę pražangą gindamasis.

Susiorientuoti aikštėje Jonui prireikė laiko, tačiau to padaryti neįstengė ir visa „Raptors“ komanda, jau per pirmą kėlinį leidusi varžovams įgyti 15 taškų pranašumą.

Kaip paaiškėjo vėliau, šaltu dušu perlietiems svečiams atsigauti taip ir nepavyko.

„Raptors“ tik trečio kėlinio pradžioje trumpam buvo pavykę sumažinti taškų deficitą iki vienženklio (51:60), tačiau netrukus „Nuggets“ surengė dar vieną spurtą ir pabėgo nebepavejamai (30 min – 58:89). Vien per trečiąjį kėlinį šeimininkų atakų lyderis Jamalas Murray surinko 16 iš 24 savo taškų.

J. Valančiūnas aikštėje išbuvo 15 min., per kurias pelnė 8 taškus (4/4 dvit.), atkovojo 5 kamuolius ir 3 kartus prasižengė.

Trečiame kėlinyje sužaidus 5 min., kai „Nuggets“ jau turėjo 18 taškų persvarą, Dwane'as Casey pasodino lietuvį ant atsarginių suolo ir daugiau į aikštelę nebeišleido.

Šiose rungtynėse pradingo ir abu „Raptors“ atakų lyderiai. 26 min. žaidęs DeMaras DeRozanas surinko 10 taškų (4 iš 10 metimų iš žaidimo), o Kyle'as Lowry per 25 min. pelnė 9 taškus (4/10 metimų iš žaidimo), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Nuggets“ svečius iš Kanados tiesiog užmėtė tolimais metimais (16/32 – 50 proc.). Patys „Raptors“ žaidėjai pataikė 11 iš 31 (35,5 proc.) tritaškių).

Greta trigubo dublio šiame mače atsidūrė tiesioginis J. Valančiūno oponentas po lenta Nikola Jokičius. Per 31 min. aukštaūgis serbas pelnė 8 taškus (4 iš 10 metimų iš žaidimo), atkovojo 16 kamuolių ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų. Didžiąją paskutinio kėlinio dalį vidurio puolėjas taip pat praleido ant atsarginių suolo, o aikštėje metimų salvėmis keitėsi rezerviniai abiejų ekipų žaidėjai.

„Raptors“: Normanas Powellas 14, Delonas Wrightas 12, Serge'as Ibaka 11, Pascalis Siakamas 10 (8 atk. kam.), DeMaras DeRozanas 10 taškų.

„Nuggets“: Jamalas Murray 24, Paulas Millsapas 20, Emmanuelis Mudiay 16, Garry Harrisas 15, Willas Bartonas 13, Wilsonas Chandleris 9, Nikola Jokičius 8 (16 atk. kam., 10 rez. perd.) taškų.

Jonas Valančiūnas, Nikola Jokičius

Iki pastarojo mačo J. Valančiūnas šiame NBA čempionate tebuvo sužaidęs dvejas rungtynes.

Debiutiniame sezono susitikime su Čikagos „Bulls“ lietuvis pelnė 23 taškus ir atkovojo 15 kamuolių, o jau antrose komandos rungtynėse su Filadelfijos „76ers“ jis patyrė minėtąją čiurnos traumą. Tąsyk, spalio 22-ąją, per 15 min. Jonas spėjo surinkti 5 taškus ir atkovoti 4 kamuolius.

Kitas rungtynes „Raptors“ Lietuvos laiku žais iš penktadienio į šeštadienį – išvykoje susitiks su Jutos „Jazz“.