Šią savaitę vykęs pirmasis komandų susitikimas viso pasaulio gerbėjams įsiminė dėl įtemptos jo eigos, kurią vainikavo kino filmo scenarijaus verta pabaiga.

Oklahomoje vykusioje dvikovoje likus mažiau nei penkioms sekundėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos Carmelo Anthony dramatišku tritaškiu persvėrė rezultatą „Thunder“ naudai, tačiau per likusį rungtynių laiką Andrew Wigginsas spėjo atlikti reidą per visą aikštę ir su sirena pataikyti pergalę „Timberwolves“ ekipai išplėšusį tolimą metimą.

Šiaurės Vakarų divizione rungtyniaujančios komandos artėjančią naktį žais antrąsias iš ketverių tarpusavio rungtynių. Praėjusiame reguliariajame sezone Oklahomos klubas tarpusavio seriją prieš varžovus iš Mineapolio laimėjo rezultatu 3:1.

Abu klubai šią vasarą sudrebino NBA mainų rinką: „Timberwolves“ naujokų biržos naktį sugebėjo suderinti Jimmy Butlerio atvykimo iš Čikagos „Bulls“ detales, o „Thunder“ nustebino visą lygą atlikdami dvejus mainus, po kurių į komandą atvyko Paulas George'as ir Carmelo Anthony.

Po įspūdingos pergalės Oklahomos arenoje Minesotos krepšininkai patyrė du skaudžius pralaimėjimus, nusileisdami Domantui Saboniui ir Indianos „Pacers“ bei Detroito „Pistons“ komandoms.

Savo ruožtu „Thunder“ pastarajame susitikime sugebėjo palaužti jau minėtus Indianos atstovus, tačiau sezono pradžioje laimėjo abejas prieš Rytų ir pralaimėjo abejas prieš Vakarų konferencijos klubus žaistas rungtynes.

Rezultatyviausiu krepšininku Oklahomos ekipoje sezono pradžioje tapo C. Anthony, vidutiniškai renkantis po 24,8 taško per rungtynes. Praėjusių metų naudingiausias lygos krepšininkas Russellas Westbrookas nemažina apsukų ir šiųmetinėse pirmenybėse bei pasižymi 21,5 taško, 9,5 atkovoto kamuolio ir 12,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.

Namusoe šiąnakt žaisiančių „Timberwolves“ gretose pagrindine puolimo ašimi ir toliau išlieka jaunieji Karl-Anthony Townsas ir A. Wigginsas, per rungtynes pelnantys atitinkamai po 23,2 ir 20,4 taško.

Prieš rungtynes Tomo Thibodeau vadovaujamas klubas nebuvo šimtu procentų užtikrintas dėl pastaruosius du sustikimus praleidusio J. Butlerio sveikatos būklės. Kvėpavimo takų infekcijos kamuojamo krepšininko dalyvavimas rungtynėse įvardijamas kaip „abejotinas“.

Šį savaitgalį taip pat kviečiame stebėti tiesiogines NBA rungtynių transliacijas Sport1 televizijos eteryje: naktį iš šeštadienio į sekmadienį 2 val. Lietuvos laiku ginklus surems Naujojo Orleano „Pelicans“ ir Klivlando „Cavaliers“, o sekmadienį, 22 val. 30 min. – Indianos „Pacers“ ir San Antonijaus „Spurs“ ekipos.