Čiurną šeštadienio akistatoje su Filadelfijos „76ers“ pasisukęs JV kartu su komanda išvyko į 15 dienų kelionę, kurios metu „Raptors“ sužais net šešerias išvykos rungtynes su Vakarų konferencijos komandomis.

„Labai apmaudu, bet reikia džiaugtis, kad trauma nėra rimta. Iškritau tikrai ne mėnesiui. Tikiuosi, kad atsistatymas nebus toks ilgas kaip ši kelionė – viliuosi į aikštelę sugrįžti šios kelionės pabaigoje“, – po treniruotės San Antonijuje sirgalius pradžiugino J. Valančiūnas.

Sugrįžtančio lietuvio ne ką mažiau turėtų laukti ir pati Kanados ekipa, praėjusią naktį pajutusi, koks iš tikrųjų jai svarbus yra 213 cm ūgio milžinas iš Utenos.

„Raptors“ kovą dėl kamuolių „Spurs“ (3/0) pralaimėjo net 33-56 krepšininkams ir patyrė pirmąją sezono nesėkmę – 97:101 (23:21, 27:29, 24:25, 23:26).

„Be Valančiūno „Raptors“ yra niekas“, „Valančiūno išmainymas šiame sezone atrodo menkai įmanomas“ ar „Daugiau niekada neapkalbėsiu Valančiūno. Kiti mūsų centrai abejose aikštės pusėse yra visiškai beviltiški“ – tokios buvo sirgalių mintys socialiniame tinkle „Twitter“ po Kanados klubo kluptelėjimo prieš vienus iš NBA favoritų.

„Kol Valančiūnas nežais, atkovoti kamuoliai komandai bus skausminga vieta. „Raptors“ pralaimėjo tik 4 taškais, todėl lietuvis būtų galėjęs daug ką pakeisti“, – įsitikinęs apie „Raptors“ žaidimą rašantis žurnalistas Blake'as Murphy.

„Lietuvio netektis buvo pastebima abejose aikštės pusėse“, – aprašydamas rungtynes vertino ir JAV sporto gigantas ESPN.

JV starto penkete pakeitęs Lucas Nogueira per 19 minučių pasižymėjo 4 taškais ir 5 atkovotais kamuoliais, o nuo suolo kilęs Jakobas Poeltlas pasirodė kur kas geriau. 22-ejų metų austro sąskaitoje – 10 taškų ir 12 atkovotų kamuolių. Verta pažymėti, kad jis vienintelis sugebėjo po varžovų krepšiu nusiimti bent vieną kamuolį (4).

„Spurs“: LaMarcusas Aldridge'as 20, Danny Greenas 17 (5 blk.), Dejounte Murray 16 (15 atk. kam., 6 rez. perd.), Rudy Gay 11, Kyle'as Andersonas 10 taškų.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 28 (4 rez. perd., 3 per. kam.), Serge'as Ibaka (6 praž.) ir CJ Milesas po 13, Jakobas Poeltlas 10 taškų.

Kitas rungtynes „Raptors“ naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį žais Ouklande prieš lygos čempionus „Golden State Warriors“ krepšininkus.