„Pakeitėme savo puolimą: dabar dalinamės kamuoliu, žaidžiame vienas dėl kito – labai smagu žaisti tokį krepšinį, – iškart po finalinės sirenos dar aikštėje karštomis mintimis dalijosi JV. – Bet negalime atsipalaiduoti, nes dar liko 81 rungtynės.“

Per 31 minutę starto penkete susitikimą pradėjęs J. Valančiūnas pelnė 23 taškus (9/16 dvit., 0/1 trit., 5/6 baud. met.), atkovojo net 15 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir prasižengė 4 sykius.

Apskritai, 213 cm ūgio uteniškis visų rungtynių metu taškus rinko itin universaliai: ir po pikenrolo, ir sužaidęs nugara į krepšį, ir atakuodamas iš vidutinio nuotolio, ir pats puolime atsikovojęs kamuolį.

„Jonas privalo užbaigti atakas, nes tikrai prametė kelis labai lengvus metimus – galėjo pelnyti ir kokius 30 taškų, – šyptelėjo treneris Dwane'as Casey. – Bet bendrai įvertinus, tai jis puikiai atranda laisvus komandos draugus, priima gerus sprendimus. Geriau jis atlieka ir daugiau dalykų: geriau ginasi iškeldamas rankas aukštyn ir neatsukdamas varžovui nugaros. Jis šiandien atliko tikrai puikų darbą, tačiau kaip ir visi kiti žaidėjai – Jonas dar turi daug vietos tobulėjimui.“

„Jeigu labai norėtume kabinėtis prie Jono žaidimo, manau, kad rastume spragų. Gynyboje jis turėjo kelias sunkias akimirkas, ypač gindamasis pikenrole, bet kitoje aikštės pusėje jis tiesiog dominavo. Lietuvis kontroliavo kovą dėl kamuolių ir rinko taškus, kai komandai jų reikėjo – būtent to „Raptors“ klubui ir reikia iš vidurio puolėjo“, – vertino „Raptors Republic“ svetainė, J. Valančiūnui parašiusi A+.

Visgi aukščiausio įvertinimo sulaukė ir dar keli žaidėjai: Normanas Powellas ir nuo suolo kilę Delonas Wrightas, CJ Milesas, Jakobas Poeltlas, OG Anunoby ir Fredas VanVleetas.

Pagyromis atsarginiams žarstėsi ir „Raptors“ lyderiai bei treneris. Bet ne be reikalo. Būtent starto penketo narius pakeitę krepšininkai surengė lemtingą spurtą antrame kėlinyje, kurį Kanados klubas laimėjo net 33:14.

Iš pagrindinių žaidėjų vieninteliai Kyle'as Lowry (+1) ir N. Powellas (+1) turėjo teigiamą +/- rodiklį, o geriausias pagal jį komandoje buvo OG Anunoby (+26), prie pergalės pridėjęs 9 taškus.

22 taškus surinkusiam CJ Milesui būnant aikštėje „Raptors“ už varžovus pelnė 25-iais, 13 taškų įmetusiam D. Wrightui – 20, o žaidžiant J. Poeltlui – 19 taškų daugiau.

„Mūsų atsarginiai sukrovė mums persvarą ir aikštėje atliko nuostabų darbų. Sunkus jų vasaros darbas atsipirko. Tereikia tęsti pradėtus darbus, nes džiaugtis dar per anksti – liko 81 rungtynės“, – komandos draugams pagyrų negailėjo J. Valančiūnas.

Tiesa, lietuvis tuo pačiu ir užstojo „Raptors“ lyderius DeMarą DeRozaną ir K. Lowry, kurie pelnė „tik“ atitinkamai 12 ir 11 taškų.

„Kai laimime – niekas nestringa. Ne tik taškais gali būti geras: perdavimai, buvimas reikiamoje vietoje, priimamas tinkamas sprendimas. Daug vyrukų pelno po 30 taškų, bet jie nelaimi, o mums pergalės svarbiau nei pelnyti taškai“, – pabrėžė centras.

„Visos rungtynės bus skirtingos – galbūt jau kitose man arba DeMarui reikės atakuoti daugiau. Bet būti tokių rungtynių kaip šiandien dalimi yra smagu, nes visi buvo įtraukti į žaidimą ir visi sėkmingai atliko savo darbą“, – nė kiek nesikrimto komandine pergale pasidžiaugęs K. Lowry, kuris taip pat atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Kitas rungtynes Toronto klubas žais naktį iš šeštadienio į sekmadienį namuose prieš Filadelfijos „76ers“ krepšininkus.