Vasarą ketverių metų ir 128 milijonų JAV dolerių trukmės sutartį su „Celtics“ pasirašęs G. Haywardas kraupią traumą patyrė pirmo mačo su Klivlando „Cavaliers“ pradžioje.

K. Irvingui atlikus perdavimą buvęs Jutos „Jazz“ lyderis ore susidūrė su LeBronu Jamesu ir krisdamas ant parketo visu svoriu nusileido ant į išorę sulenktos kairės kojos. Ant neštuvų išneštam amerikiečiui išniro čiurna ir lūžo blauzdikaulis.

„Tikimės, kad jis pilnai atsigaus ir sugrįš į lygos žvaigždės formą“, – po atliktos operacijos ESPN kalbėjo žaidėjo agentas Markas Bartelsteinas.

Prieš guldamasis ant operacinio stalo G. Haywardas nufilmavo vaizdo įrašą, kuriame kreipėsi į „Celtics“ sirgalius, dėkodamas šiems už palaikymą.

„Kaip sekasi? Noriu jums padėkoti už linkėjimus ir maldas, – „TD Garden“ arenos kube pasirodęs kalbėjo krepšininkas. – Man viskas bus gerai, nors labai skaudu, kad negaliu būti kartu su jumis pirmose sezono namų rungtynėse.

Šiuo metu labiausiai norėčiau būti su savo komandos draugais ir žengti ant parketo. Aš jus palaikysiu iš ligoninės. Linkiu didžiausios sėkmės. Pavarykit!“

Tiesa, G. Haywardo palaikymas nepadėjo – „Celtics“ namuose 100:108 suklupo prieš Milvokio „Bucks“ ekipą ir į savo sąskaitą įsirašė antrąją nesėkmę.