Uraganiniu tempu prasidėjusiose rungtynėse ankstyvą persvarą susikrovė „Warriors“ krepšininkai, kurių gretose jau per pirmąsias penkias minutes visus tris tolimus metimus pataikęs Klay Thompsonas padėjo savo atstovaujamai komandai žaibiškai atsiplėšti rezultatu 22:9.

Visgi šio spurto metu antrąją asmeninę pražangą užsidirbo Stephenas Curry, o po minutės pertraukėlės įsibėgėjusių Erico Gordono ir Jameso Hardeno dėka „Rockets“ surengė atkarpą 15:2 ir per mažiau nei keturias minutes sugebėjo atstatyti lygybę.

Ekspertų vertinimų efektyviausią puolimą šiame sezone demonstruosiančių komandų dvikovoje jau pirmajame kėlinyje varžovai kartu pelnė 79 taškus, o net 7 iš 10 tritaškių pataikę šeimininkai po pirmųjų dvylikos minučių turėjo minimalią persvarą – 35:34.

Tolimesnė rungtynių eiga priminė itin banguotus amerikietiškus kalnelius. Abi komandos viso likusio susitikimo metu keitėsi sėkmingomis atkarpomis ir eilę kartų dviženkliu skirtumu atitrūkę „Warriors“ leisdavo varžovams ir vėl sumažinti atsilikimą.

Trečiame ketvirtyje Kalifornijos klubas sulaukė liūdnos naujienos: verždamasis link krepšio su Trevoru Ariza susidūręs Draymondas Greenas patyrė kairiojo kelio traumą. Nors geriausiai besiginančio 2016-17 metų sezono žaidėjo titulą iškovojęs puolėjas baigė kėlinį būdamas aikštėje, po jo iškeliavo į rūbinę ir rungtynių tęsti nebegalėjo.

Nominalią įžaidėjo rolę užėmusiam krepšininkui iki trigubo dublio pritrūko tik vieno taško – per 28 minutes „Warriors“ emocinis lyderis surinko 9 taškus, 11 atkovotų kamuolių ir net 13 rezultatyių perdavimų.

Didžiausia šeimininkų persvara vienu metu siekė 18 taškų, tačiau ketvirtą kėlinį eiliniu spurtu 7:0 pradėję „Rockets“ priartėjo prie šeimininkų šešių taškų atstumu, o neužilgo „Warriors“ panašumas ištirpo iki trijų taškų – 104:101.

Traumų gausa pažymėtą sezono atidarymo naktį nukentėjo ir vienas iš rungtynių arbitrų. Į ties vidurio linija stovėjusį Tre Maddoxą įsirėžus šeimininkų aukštaūgiui Davidui Westui teisėjas sulaukė Hjustono ekipos fizioterapeutų pagalbos, tačiau buvo priverstas palikti aikštelę.

Taškas į tašką vykusiame ketvirtame kėlinyje „Rockets“ likus kiek daugiau nei keturiasdešimčiai sekundžių išsiveržė į priekį 122:121 ir pirmą kartą nuo pirmosios rungtynių minutės, kai pirmavo 2:0, persvėrė rezultatą savo naudai.

Likus dešimčiai sekundžių šeimininkai turėjo kamuolį savo rankose ir lemiamą metimą patikėjo S. Curry, prametusiam iš toli, tačiau kamuolį atkovojęs Kevinas Durantas pataikė dvitaškį ir sukėlė tikrą euforiją „Oracle“ arenoje.

Visgi peržiūrėjus vaizdo įrašą paaiškėjo, jog vienas iš „Warriors“ lyderių nespėjo paleisti kamuolio iš rankų ir teisėjai anuliavo taškus, taip padovanodami pergalę „Rockets“ krepšininkams.

Šeimininkai šiąnakt vertėsi be nugaros sutrenkimą besigydančio Andre Iguodalos, o vyriausiasis „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni nusprendė suteikti poilsio naktį veteranui Nene. Artėjančią naktį Hjustono komanda Sakramente susitiks su vietos „Kings“ klubu ir fiziniu kontaktu paremtu žaidimu garsėjančiu Zachu Randolphu.

Nuostabias debiutines rungtynes čempionų gretose sužaidė iš „Lakers“ vasarą į Ouklandą atvykęs Nickas Youngas, pataikęs 6 iš 7 mestų tolimų metimų ir sulaukęs ypatingai gausių žiūrovų ovacijų. Savo ruožtu Hjustono komandoje debiutavęs Chrisas Paulas per 33 minutes surinko 4 taškus (2/9 met.), 8 atkovotus kamuolius ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Steve'as Kerras šiose rungtynėse panaduojo net dvylika krepšininkų, kai „Rockets“ strategas M. D'Antoni rėmėsi tik aštuonių žaidėjų rotacija.

„Warriors“: Nickas Youngas 23 (6/7 trit.), Stephenas Curry 22 (8/18 met.), Kevinas Durantas 20 (7 rez. perd., 9 kl.), Klay Thompsonas 16 taškų.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 27 (4/9 trit., 10 rez. perd.), Ericas Gordonas 24, P. J. Tuckeris 20 (4/6 trit.), Lucas Mbah a Moute 14, Ryanas Andersonas 13, Clintas Capela 12 taškų.