„Žvelgiant iš atkaklių kovų perspektyvos, manau, kad tai smarkiai pakenks lygai. Turėsime vieną ar dvi galingas komandas, o likusios 28-ios atrodys mėšlinai, – bendraudamas su „Cigar Aficionado“ žurnalo reporteriu rėžė šešiskart NBA čempionas, netrukus pridėjęs. – Arba joms sunkiai seksis išgyventi verslo aplinkoje.“

Šią vasarą į vienos ekipos gretas susibūrė ne viena ryškiausia lygos žvaigždė. Skambiausiais NBA atstovai laiko Oklahomos „Thunder“ laimėjimus – ji sugebėjo prie MVP titulą praėjusiame sezone laimėjusio Russello Westbrooko pridėti Paulą George'ą ir Carmelo Anthony.

Vakaruose taip pat sustiprėjo Hjustono „Rockets“, kurioje pirmais smuikais be Jameso Hardeno nuo šiol dar grieš ir vienas geidžiamiausių vasaros turgaus pirkinių Chrisas Paulas. Ta pati Minesotos „Timberwolves“ prie dviejų kylančių lygos žvaigždžių Karlo-Anthony Townso ir Andrew Wigginso pridėjo Jimmy Butlerį.

Rytuose kaip reikiant pasikeitė dvi komandos. Iš Klivlando į Bostoną perbėgęs Kyrie Irvingas „Celtics“ gretose žais kartu Gordono Haywardu ir Alu Horfordu. Bet ir „Cavaliers“ neliko nuskriausti – prie LeBrono Jameso ir Kevino Love'o kariaunos vasarą prisijungė Derrickas Rose'as, Isaiah Thomasas ir Dwyane'as Wade'as.

Reguliarusis NBA sezonas startuos jau naktį iš spalio 17-os į 18-ąją.