Nors Filadelfijos klubo jaunųjų žvaigždžių branduolys vis dar stipriai stokoja aukščiausio lygio rungtynių patirties, nesižavėti jų potencialu ir perspektyvomis išties sunku. Bretto Browno treniruojama ekipa artėjančiame sezone savo gretose turės net du pastarųjų biržų pirmuosius šaukimus bei pernai visą eilę pribloškiančių pasirodymų surengusį vidurio puolėją.

Neriboto gylio talento kasyklos

Praėjusio sezono išvakarėse kojos lūžį patyręs Benas Simmonsas, dėl savo žaidimo NCAA pirmenybėse užsitarnavęs „Australų Lebrono“ pravardę, pastarosiomis dienomis įrodinėja savo talentą draugiškose ikisezoninėse rungtynėse.

Puikiu aikštės matymu pasižymintis puolėjas ne kartą pareiškė, jog artėjančiame sezone užims Filadelfijos klubo startinio įžaidėjo poziciją. Toks pareiškimas atrodė drąsus ir ne itin pagrįstas, tačiau 208 cm ūgio žaidėjo žodžius patvirtino ir ekipos strategas B. Brownas.

Ne tik su L. Jamesu, bet ir su Magicu Johnsonu dėl tokio ūgio krepšininkams nebūdingai puikaus žaidimo kūrimo gebėjimo palyginimus iššaukęs B. Simmonsas be krepšinio praleistus metus išnaudojo fizinės jėgos bei krepšinio intelekto lavinimui ir teigia, jog per šias priverstines atostogas savo žaidimą pakėlė į daug aukštesnį lygį.

Kartu su Australjios krepšinio viltimi „76ers“ gretose debiutuos ir pirmasis šių metų naujokų biržos šaukimas Markelle Fultzas. Nors Filadelfijos klubas nepagailėjo aukšto ateities šaukimo siekdamas gauti galimybę pasirinkti žaidimo stiliumi Jamesą Hardeną lygos ekspertams primenantį gynėją, šiandien pirmąjį šaukimą žiniasklaidoje užgožė būrys kitų naujokų – Lonzo Ballas, Dennisas Smithas, Jaysonas Tatumas ar net 27-uoju šaukimu „Lakers“ pakviestas Kyle'as Kuzma.

Toks nepelnytas neabejotinai perspektyviausiu šių metų biržos krepšininku vadinto žaidėjo nurašymas turėtų suteikti M. Fultzui papildomos motyvacijos įrodyti apžvalgininkams, jog Filadelfijos ekipa ne be reikalo parodė išskirtinį pasitikėjimą jo talentais.

Įdomu ir tai, jog Vašingtono universitetui pernai atsovavęs naujokas ten taip pat užėmė įžaidėjo poziciją, o į tokią rolę Pensilvanijos valstijos NBA ekipoje nusiteikęs B. Simmonsas gali nustumti M. Fultzą į atakuojančio gynėjo rolę.

Tačiau pastarasis pozicinis vaidmuo yra numatytas ir net 23 milijonų vertės vienerių metų sutartį su „76ers“ pasirašiusiam snaiperiui J. J. Redickui, o nei buvęs „Clippers“ narys, nei Markelle neturi pakankamai ūgio ir jėgos, kad galėtų žaisti lengvuoju krašto puolėju.

J. J. Redickas

Negana to, trečiojo numerio rolėje komanda turi ketvirtą vietą geriausiai besiginančio lygos krepšininko rinkimuose pernai užėmusį Robertą Covingtoną ir geriausio metų naujoko lenktynių vicečempionu tapusį Dario Šaričių. Vyriausiojo trenerio B. Browno laukia preciziškumo pareikalusianti žaidybinio laiko padalinimo užduotis.

Turbūt vienintelis „Sixers“ narys, nesukantis galvos dėl galimos savo rolės komandos rotacijoje, yra charizmatiškasis Joelis Embiidas. Geru humoro jausmu ir aukštu aktyvumu socialiniuose tinkluose pasižymintis centras pernai reikliausiais visoje šalyje vadinamus Filadelfijos sirgalius į ekstazę pasiuntė nuo pat pirmųjų sezono rungtynių, tačiau neilgai trukus ir vėl grįžo į sau įprastą žiūrovo rolę.

Pirmuosius du savo profesionalo karjeros sezonus dėl kojos lūžio komplikacijų praleidęs kamerūnietis pernai sužaidė vos 31-erias rungtynes, tačiau jose fiksavo iš koto verčiančią statistiką: aikštėje praleisdamas vos po 25 minutes save „Procesu“ pakrikštijęs aukštaūgis rinko po 20,2 taško, 7,8 atkovoto kamuolio ir 2,5 bloko per rungtynes.

Vienas labiausiai išskirtinių lygos talentų ne tik puikiai grūmėsi po abiem krepšiais, tačiau per sustikimą paleisdavo ir po 3,2 tritaškio, kuriuos realizavo savo pozicijai puikiu 37 proc. taiklumu.

Viena didžiausių krepšinio duomenų bazių basketball-reference.com pateikia ir žadą atimančią artėjančio sezono afrikiečio statistikos prognozę, kurios skaitymas valgant ar geriant gali sukelti pavojų jūsų gyvybei: 27 taškai, 10,5 atkovoto kamuolio ir 3,1 bloko per rungtynes.

Didysis klausimas, nulemsiantis Filadelfijos klubo ateitį, yra J. Embiido sveikata. Praėjusio sezono aukštaūgis nebaigė dėl kelio traumos (nesusijusios su du sezonus išbraukusiu kojos lūžiu) ir per trejus lygoje praleistus metus viso tėra sužaidęs vos jau minėtus 31-ą susitikimą.

Tačiau jeigu kamerūnietis, australas ir Markelle išvengs traumų, buvusio „76ers“ generalinio vadybininko Samo Hinkie vizija įgaus milžinišką pagreitį ir Filadelfijos komanda jau šiame sezone taps itin nestandartinio stiliaus varžove, galinčia ne tik pateikti į atkrintamąsias varžybas, bet ir tapti neparankiu oponentu vienam iš Rytų konferencijos lyderių.

Į pirmąjį konferencijos aštuntuką „76ers“ nebuvo patekę nuo Andre Iguodalos laikų, tačiau dar svarbiau yra tai, jog tokio nekantrumo, optimizmo ir entuziazmo „Broliškos meilės miestas“ nematė nuo pat Alleno Iversono eros.

Brettas Brownas ir Joelis Embiidas

Jei ilgametis Greggo Popovičiaus mokinys B. Brownas pajėgs suklijuoti savo stipriąsias puses atskleisti sugebėsiančią komandą, o organizacijos medikai pajėgs suklijuoti J. Embiido kojas – Filadelfija jau artimiausiu metu taps galinga jėga Rytų konferencijoje.

Šioje serijoje taip pat skaitykite:

Atsijauninusių „Hawks“ sezono tikslas – L. Dončičius?
Ar K. Irvingu ir G. Haywardu pasipildę „Celtics“ gali pasiekti daugiau negu pernai?
Perspektyvūs žaidėjai ir patrauklus krepšinis – „Nets“ bando atsispirti nuo lygos dugno
Paskutinis D. Howardo šansas: ar Supermenas ištrauks „Hornets“ iš vidutiniokų liūno?
Sėkmingos „Bulls“ pastangos tapti blogiausia NBA komanda
D. Nowitzki eros pabaigai besiruošiantys „Mavericks“ turi naują klubo veidą
Lietuviškasis „Nuggets“ klubas: komplektacijos klaidos, bręstančios žvaigždės ir neribotas potencialas
Naujų namų duris atveriantys „Pistons“ laukia jaunųjų krepšininkų progreso
Puolimo genijų vedami „Rockets“ sau kelia aukščiausius tikslus
Kas ves į priekį sudėtį išdraskiusius „Pacers“?
Skaudžias netektis „Clippers“ sugebėjo paversti maloniais netikėtumais
Jauną branduolį surinkusių „Lakers“ stovykloje – seniai nematytas optimizmas
Varžovams skaičiuojant nuostolius „Heat“ ruošiasi agresyviam šturmui
Evoliucionuojantys „Grizzlies“ artėja prie modernaus krepšinio filosofijos
Tamsusis NBA arkliukas: graikų antžmogio vedami „Bucks“
„Timberwolves“ sudėtis – geriausia klubo istorijoje, bet ar to pakaks sugrįžimui į lygos elitą?
Maištininkai, vaikštantys skustuvo ašmenimis – svarbiausias sezonas „Pelicans“ istorijoje
Ilgai lauktas naujos „Knicks“ eros startas
Jauni, energingi ir pasimetę – užsitęsusi Orlando „Magic“ identiteto krizė
Ar galime „Thunder“ laikyti rimtais pretendentais į NBA čempionų titulą?