Naujoji sutartis įsigalioja nuo 2018-2019 metų sezono, tad pridėjus artėjantį sezoną R. Westbrookas turės didžiausią NBA istorijoje garantuotą kontraktą – šeši sezonai ir 233 mln. JAV dolerių – iki 2022–2023 metų sezono pabaigos.

Teigiama, kad krepšininko agentas Thadas Foucheris ir „Thunder“ generalinis vadybininkas Samas Presti sutarties detales baigė derinti penktadienio popietę.

Šis „Thunder“ žingsnis vadinamas toliaregišku po istorinio MVP sezono, kuriame R. Westbrookas rinko įspūdingą statistiką – 31,6 taško, 10,7 atkovoto kamuolio ir 10,4 rezultatyvaus perdavimo.

Veikiausiai R. Westbrooko svertas gali būti lemiamas įtikinant kitą vasarą laisvuoju agentu tapsiantį Paulą George'ą likti Oklahomoje. Dar vienas argumentas – tik kartu su R. Westbrooku ir Carmelo Anthony P. George'as gali turėti šansą įveikti čempionus „Golden State Warriors“ krepšininkus.

Dukart NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių MVP R. Westbrookas tapo „Thunder“ veidu Oklahomoje. Įspūdingą akiai žaidimą demonstruojantis unikalus talentas už aikštės ribų skinasi kelią ir mados pasaulyje. Rugsėjį jis pasirašė 10 metų sutartį su „Jordan“ ir taps avalynės giganto veidu.

Priminsime, kad K. Durantui 2016-ų metų liepą netikėtai persikėlus į „Warriors“ Oklahomos klubui teko sunki užduotis išlaikyti kitą savo lyderį R. Westbrooką. Atrodo, su užduotimi susitvarkyta neprastai – ateinantį sezoną prie NBA MVP šono blizgės dar dvi lygos žvaigždės – P. George'as ir C. Anthony.

R. Westbrookas NBA naujokų biržoje 2008 metais buvo pakviestas 4-u šaukimu ir viesulu įsiveržė į didžiausių NBA žvaigždžių elitą.