Neseniai Europos čempionate Vokietijos rinktinės marškinėlius vilkėjęs ir nacionalinę ekipą stipriai į priekį traukęs D. Schroderis turi nemalonumų už Atlanto. Įžaidėjas kaltinamas viename Džordžijos valstijos miesto Brookhaveno bare užpuolęs ir sužalojęs kitą asmenį.

Krepšininko patarėjas Ademola Okulaja susilaikė komentarų Vokietijos žiniasklaidai, tačiau Atlantos „Hawks“ komanda iškart paskelbė, ką apie tai galvoja.

„Žinome apie šį įvykį su D. Schroderiu ankstyvą ketvirtadienio rytą. Renkame informaciją ir iš pagarbos situacijos dalyviams anksčiau laiko neviešinsime jokių žinių“, – rašo klubas.

Išties kol kas neaišku, kiek šis incidentas gali paveikti vokiečio ir komandos sezono pradžią.

Anot ESPN, incidentas išsirutuliojo viename bare, kur vaizdo kamera užfiksuotas D. Schroderis ir dar trys asmenys iš pradžių ginčijosi su auka.

Policijos ataskaitoje teigiama, kad pirmasis rankų nesuvaldė D. Schroderis, pastūmęs nukentėjusįjį. Tuomet pastarąjį krepšininkas su kitais trim asmenimis ėmė smūgiuoti kumščiais ir spardyti kojomis.

Iškviesti policijos pareigūnai muštynes pertraukė ir į jas įsivėlusiuosius išskyrė. Nukentėjęs asmuo su žaizdomis ir skausmais įvairiose kūno vietose nugabentas į ligoninę. Tiesa, ilgai krepšininkas belangėje neužtruko – už užstatą buvo išleistas į laisvę.

Kaip teigė vienas „Hawks“ atstovų, D. Schroderis veikiausiai sekmadienį vyks kartu su komanda į priešsezonines rungtynes su Majamio „Heat“ komanda.

D. Schroderis „Hawks“ ekipoje turėtų pradėti savo penktąjį NBA sezoną ir antrąjį kaip startinio penketo žaidėjas. Praėjusiais metais jis pasirašė su klubu 70 mln. JAV dolerių sutartį ir šovė į lygos krepšininkų elitą.

Vienas greičiausių NBA krepšininkų vidutiniškai per rungtynes pastarąjį sezoną rinko po 17,9 taško ir atliko po 6,3 rezultatyvaus perdavimo.

Daug kalbama apie tai, kad vokietis šį sezoną veikiau gaus apdovanojimą kaip „labiausiai patobulėjęs krepšininkas“. D. Schorderis su „Hawks“ naująjį NBA sezoną turėtų pradėti spalio 18-ą dieną – žais prieš Dalaso „Maveriks“ ir tautietį Dirką Nowitzkį.

Su Vokietijos rinktine Europos čempionate D. Schroderis prasibrovė iki ketvirtfinalio. Ten 72:84 nusileido bronzą „Eurobasket 2017“ turnyre laimėjusiems ispanams.

Vidutiniškai per rungtynes nacionalinės ekipos marškinėlius vilkėjęs įžaidėjas pelnė 23,7 taško, atkovojo 2,6 kamuolio ir atliko 5,6 rezultatyvaus perdavimo. Pagal pelnytus taškus D. Schroderis Europos čempionate nusileido tik Rusijos puolimo mašinai Aleksejui Švedui (24,3).