Garsus „The New Yorker“ portalo autorius, humoristiniais tekstais garsėjantis Andy Borowitzas sumodeliavo situaciją, kurioje D. Trumpas vietoje „Golden State Warriors“ į Baltuosius rūmus kartu atšvęsti pakviečia... visą Rusijos krepšinio rinktinę.

„D. Trumpas pareiškė, kad labai norėjo susitikti su Rusijos rinktine, kurios žaidėjai yra „daug daug geresni krepšininkai nei tie nevykėliai iš „Golden State Warriors“, – publikacijoje skelbia A. Borowitzas.

Anot humoristo, kuomet žurnalistai atkreipė dėmesį į tai, kad Rusija iškovojo tik bronzos medalius 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse, o į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes netgi nepateko, D. Trumpas konstatavo, kad tas rezultatas buvo „sufalsifikuotas“.

„Jūs galite paklausti bet kurio geriau išmanančio žmogaus – Stephenas Curry nė iš tolo nežaidžia taip gerai, kaip Vladimiras Ivlevas“, – neva kalbėjo D. Trumpas.

Satyrinis tekstas baigiamas tuo, kad D. Trumpui taip ir nepavyksta susitikti su Rusijos krepšininkais, kurie oficialiai atsisako atvykti į Baltuosius rūmus.

„Mums atrodo, kad susitikimas su D. Trumpu šiuo metu neigiamai atsilieptų mūsų įvaizdžiui“, – pateikiamas oficialus rusų atsakymas.

Savo ruožtu primename, D. Trumpas įsižeidė būtent dėl S. Curry komentarų, kuris jau anksčiau neslėpė jokio noro spausti ranką šalies prezidentui ir neketina lankytis jo valdomuose Baltuosiuose rūmuose.

Itin kritiškai apie respublikoną krepšininkas atsiliepė dar tada, kai šis tik buvo inauguruotas prezidentu. Tuomet S. Curry pavadino naująjį šalies vadovą „subine“.

„Vizitas Baltuosiuose rūmuose visada buvo laikomas didele garbe. S. Curry dvejoja, todėl kvietimas atšaukiamas“, – socialiniame tinkle pareiškė D. Trumpas.

Į žodžių mūšį netrukus įsitraukė ir kita NBA žvaigždė LeBronas Jamesas.

Klivlando „Cavaliers“ žaidėjas socialiniame tinkle nusistebėjo, kaip D. Trumpas gali atšaukti kvietimą, kai S. Curry jį jau viešai atmetė.

„Lankytis Baltuosiuose rūmuose buvo didelė garbė, kol juose nepasirodei tu!“, – kreipdamasis į prezidentą, pridūrė L. Jamesas.

Krepšininkų pusėn stojo ir M. Jordanas, viešai pareiškęs, kad iki šiol žodžio laisvė buvo vienas pagrindinių JAV valstybės teisių, ir pastarieji D. Trumpo veiksmai kelia daug klausimų, kur link juda amerikietiška visuomenė ir jos politika.

Satyrai Rusijos rinktinė pasirinkta ne veltui – keisti D. Trumpo ir Rusijos santykiai JAV žiniasklaidoje yra aptarinėjami jau ilgą laiką. JAV žvalgybos agentūros vieningai sutaria, kad Rusija kišosi į prezidento rinkimus siekdama padėti D. Trumpui. Tyrimas, kokius ryšius D. Trumpo žmonės palaikė su Maskva, nebaigtas iki šiol. Patys Baltieji rūmai visas sąsajas su rusais neigia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)