Oklahomos „Thunder“ tapo šios NBA vasaros nugalėtoja, nes per keletą mėnesių klubo vadovai sugebėjo į komandą prisivilioti net dvi superžvaigždes: Paulą Georgą ir Carmelo Anthony. Šių mainų karuselė neaplenkė ir stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje rungtyniaujančių lietuvių.

Domantas Sabonis buvo išsiųstas rungtyniauti į Indianos „Pacers“ ir neteko galimybės atstovauti Lietuvos rinktinei Europos čempionate. Tuo tarpu Mindaugo Kuzminsko atveju galima įžvelgti pozityvių dalykų. Lietuviui potencialiai atsilaisvino puolėjo vieta startiniame Niujorko komandos penkete, kuri suteiktų galimybę išsikovoti daugiau minučių rungtynių metu.

Artėjantis M. Kuzminsko sezonas yra paskutinis numatytas kontrakte, tad tai būtų puiki paspirtis pakeliant savo kainą derybose dėl naujos sutarties. Norėdami išsiaiškinti naująjį Lietuvos rinktinės puolėjo vaidmenį „Knicks“ rotacijoje, atlikome NBA 2K18 rungtynių simuliaciją tarp Niujorko ir Oklahomos krepšinio klubų. Sudėtys buvo modifikuotos pagal savaitgalį įvykusius mainus.

Kaip ir tikėtasi „Thunder“ startiniame penkete C. Anthony užėmė sunkiojo krašto puolėjo poziciją, sudarydamas naująjį „Didįjį trejetą“ su P. Georgu ir R. Westbrooku. „Knicks“ trenerio sprendimu M. Kuzminskas pateko į startinį penketą kartu su naujuoju komandos centru Enesu Kanteriu. Kaip vėliau parodė rungtynės, abu ekipos strategai nesuklydo ir naujokai pateisino į save dėtus lūkesčius.

Prieš rungtynes buvo matomas aiškus favoritas – „Thunder“. Dėl visiems suprantamų priežasčių klubo žvaigždynas reikšmingai pakėlė sudėties reitingus per įvairius statistinius rodiklius ir „ant popieriaus“ lenkė „Knicks“ komandos žaidėjus.

Visgi įvyko atkakli kova iki paskutinės minutės ir tik 2017 metų NBA naudingiausio žaidėjo R. Westbrooko dėka (42 taškai) svečiai šventė pergalę 110:107. Naujoji „Thunder“ žvaigždė C. Anthony nepasižymėjo pelnytais taškais (7), tačiau puikiai kovojo po krepšiu ir atsikovojo dviženklį kamuolių skaičių (11).

Nors M. Kuzminsko ekipa pralaimėjo, lietuvis buvo komandos lyderis pelydamas 35 taškus iš kurių buvo įmesti devyni tritaškiai metimai (50 proc. taiklumas).

Niujorko komandos statistika