Penktadienio vakarą vietos laiku vykusi medicininė įžaidėjo patikra sukėlė „Cavs“ atstovams rimtų abejonių dėl krepšininko fizinės būklės. Klubo traumą patyręs mažylis išgirdo Bostono gydytojų rekomendaciją nesidaryti operacijos ir siekti atsigauti reabilitacijos būdu.

Iki NBA klubų treniruočių stovyklos pradžios likus vos kiek daugiau nei mėnesiui I. Thomasas tęsia atsistatymo programą ir vis dar negali bėgioti.

Atitinkama Kyrie Irvingo apžiūra Bostone numatyta šiandien.

Abejonės šešėlį ant IT sveikatos būklės meta ir „Celtics“ generalinio vadybininko Danny Ainge'o komentaras apie atsisveikinimą su Bostono simboliu tapusiu krepšininku. Paklaustas ar I. Thomaso trauma turėjo įtakos mainų sprendimui, specialistas atsakė „iš dalies“.

Kartu su I. Thomasu į Klivlandą Masačiusetso klubas išsiuntė Jae Crowderį, Ante Žižičių ir neapsaugotą 2018-ųjų metų Bruklino „Nets“ pirmojo rato šaukimą. Kalbama, jog būtent pastarasis mainų objektas „Cavaliers“ akyse turi didžiausią vertę, ir jog naujasis ekipos vadovas Koby Altmanas po IT apžiūros gali reikalauti iš „Celtics“ dar vieno ateities šaukimo.

Koby Altmanas

Visgi lygos analitikai neatmeta galimybės, jog organizacijoms nepavyks susitarti dėl mainų papildymo ir susitarimas bus atšauktas, o visi jame dalyvavę krepšininkai (ir šaukimai) grįš į buvusias ekipas.