Už 25-erių metų įžaidėją „Cavaliers“ organizacija gavo daugiau nei solidžią išpirką: ketvirtųjų kėlinių karaliaus pravardę šiame sezone užsitarnavusį Isaiah Thomasą, universalų krašto puolėją Jae Crwoderį, šiais metais lygoje debiutuosiantį vidurio puolėją Ante Žižičių ir kitų metų naujokų biržos Bruklino „Nets“ pirmojo rato šaukimą.

Pirmasis apie oficialius mainus pranešė „Yahoo“ reporteris Shamsas Charania.


Ankstesni pranešimai skelbė, jog Klivlando organizacija nėra linkusi atlikti mainų, jei į juos nebus įtrauktas trečiuoju šaukimu pastarojoje biržoje pakviestas puolėjas Jaysonas Tatumas, tačiau komandos rado kompromisą ir sugebėjo sutarti dėl žaidėjų apsiketimo sąlygų.

Šią vasarą klubo sąnario operaciją atlaikęs 28-erių metų I. Thomasas po artėjančio sezono taps laisvuoju agentu. Su įžaidėju atsisveikinusi Bostono ekipa į jo vietą priima artimiausius dvejus metus galiojančią sutartį turėsiantį K. Irvingą.

Pastarajame sezone abu gynėjai rinko pakankamai panašią statistiką: „Cavaliers“ paliekantis Kyrie per rungtynes pasižymėjo 25,2 taško, 3,2 atkovoto kamuolio ir 5,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais. Iš žaidimo įžaidėjas atakavo 47, iš trijų taškų zonos 40, o nuo baudų metimo linijos – 91 procento taiklumu.

Geriausią karjeros sezoną sužaidęs I. Thomasas fiksavo 28,9 taško, 2,7 atkovoto kamuolio ir 5,9 rezultatyvaus perdavimo statistiką. Nepaisant aukštesnio rezultatyvumo, mažylis taiklumu nežymiai nusileido oponentui, iš žaidimo mesdamas 46, o iš toli 38 procentų tikslumu.

Didžiausiu Klivlando organizacijos prizu šiuose mainuose laikomas Bruklino ekipos šaukimas – pernai „Nets“ surinko mažiausiai pergalių visoje NBA lygoje ir „Celtics“ klubui padovanojo pirmąjį pasirinkimą praėjusioje naujokų biržoje.

Tai buvo pirmasis naujojo „Cavaliers“ generalinio vadybininko Koby Altmano priimtas sprendimas. Šiame poste specialistas pakeitė čempionų žiedą Klivlandui atenšusį Davidą Griffiną.

Intriguojantys Rytų konferencijos sunkiasvorių komandų mainai žada įspūdingą reguliariojo sezono pradžią – 2017-18 metų pirmenybės startuoja spalio 17-ąją dieną. Pirmosios sezono rungtynės vyks Klivlande, kur „Quicken Loans“ arenoje LeBronas Jamesas su kompanija priims ne ką kitą, o K. Irvingą ir Bostono krepšininkus.