Jungtinės Karalystės sostinėje oficialios reguliariojo sezono rungtynės vyks jau aštuntąjį kartą. Abu jose dalyvausiantys klubai jau yra lankęsi Britanijos salyne, kur žaidė ikisezonines rungtynes. Pasitenkinimą sėkmingai prigijusia tradicija išreiškė ir lygos komisaras Adamas Silveris:

„Viso tai bus jau šešioliktasis mūsų apsilankymas Londone, kur senojo žemyno NBA gerbėjai turi kasmetinę galimybę kartu mėgautis rungtynėmis ir dalintis savo krepšinio aistra“.

Pernai 53 pergales iškovoję Bostono krepšininkai tapo reguliariojo sezono Rytų konferencijos nugalėtojais, o kelionę link aukščiausių apdovanojimų baigė konferencijos finale, kur rezultatu 1:4 nusileido Klivlando „Cavaliers“ ekipai.

Iš keturių 2016-17 metų sezone sužaistų tarpusavio susitikimų „Celtics“ laimėjo tris, o vienintelę pergalę Filadelfijos klubas pasiekė kovo 19-ąją dieną, kai be lyderio Isaiah Thomaso žaidusius varžovus namuose palaužė rezultatu 105:99.

Nepaisant užtikrintu skirtumu pasibaigusios reguliariojo sezono serijos, visos ketverios pernykštės „76ers” ir „Celtics“ rungtynės pasižymėjo atkaklumu ir kovingumu – nė vienas susitikimas nesibaigė dviženkliu skirtumu pasiekta pergale, o pirmąją tarpusavio dvikovą Bostono ekipa laimėjo tik vienu tašku.

Akistatai emocinės vertės prideda ir tarpsezoniu ekipų atlikti mainai, kurių dėka Filadelfijos organizacija šių metų naujokų biržoje pirmuoju šaukimu pasirinko įžaidėją Markelle Fultzą, o Masačiusetso valstijos klubas trečiuoju numeriu pašaukė puolėją Jaysoną Tatumą.
Jaysonas Tatumas ir Markelle'is Fultzas

Būtent M. Fultzas, kartu su visą praėjusį sezoną dėl skilusio pėdos kaulo praleidusiu Benu Simmonsu ir vos 31 rungtynes sužaidusius vidurio puolėju Joeliu Embiidu, turėtų sudaryti jaunos ir perspektyvios „76ers” sudėties branduolį.

Trejus metus sąmoningai pralaimėjimų siekusi organizacija pernai iškovojo 26 pergales, o šiais metais tikisi pirmą kartą nuo 2012-ųjų pakliūti į atkrintamąsias varžybas.

Tarpsezoniu Filadelfijos klubas pasipildė ne tik naujokų biržoje pašauktais krepšininkais – vienerių metų sutartis su ekipa pasirašė atakuojantis gynėjas J.J. Redickas ir sunkusis krašto puolėjas Amiras Johnsonas, Londone potencialiai stosiantis į kovą su savo buvusia komanda.
Amiras Johnsonas

Rungtynės vyks tradicine jų vieta tapusioje „O2” arenoje, kurios savotiškais „senbuviais“ galima laikyti Bruklino „Nets“ ir Toronto „Raptors“ klubus, čia sužaidusius po trejas reguliariojo sezono rungtynes. Itin sėkmingai tokios išvykos klostosi būtent „Nets“ ekipai, Londone nepatyrusiai nė vieno pralaimėjimo.

Pernai sausio 12-ąją Jungtinėje Karalystėje vykusiose rungtynėse susitiko Indianos „Pacers“ ir Denverio „Nuggets“ klubai. Fantastišką puolimą pademonstravusi pastaroji ekipa iškovojo įspūdingą pergalę rezultatu 140:112.