Dėmesį prikausto dešimties įsimintiniausių rezultatyvių perdavimų rinkinys, kurio viršūnėje įsitaisė pirmojoje NBA apdovanojimų šventėje lygos sirgalių gražiausia sezono ataka pripažintas epizodas. Vadinamuoju „alley-oop“ stiliumi atliekami dėjimai už Atlanto jau seniai tapo kasdienybe, tačiau čempionų „Golden State Warriors“ atstovai Draymondas Greenas, Stephenas Curry ir Kevinas Durantas sukūrė savą šio žaidimo elemento variaciją, nusipelniusią naujadaro „žemė-oras-oras“.

Tarp dešimties geriausiųjų pakliuvo ir talentingasis Denverio „Nuggets“ aukštaūgis Nikola Jokičius. Jaunasis serbas puikiai iliustravo žinomą frazę „akys pakaušyje“ ir sušukti iš nuostabos privertė net ir „Bankers Life Fieldhouse“ arenoje susirinkusius Indianos „Pacers“ sirgalius.

Įdomu ir tai, jog į dešimtuką nepakliuvo šio žaidimo elemento reguliarojo sezono statistinio vidurkio lyderis Jamesas Hardenas. Vidutiniškai po 11,2 rezultatyvaus perdavimo rinkęs „Rockets“ gynėjas prisijungė prie Rajono Rondo, Steve'o Nasho bei Chriso Paulo ir tapo vos ketvirtuoju krepšininku per pastaruosius dvidešimt metų užfiksavusiu tokį rezultatą.

Ne ką mažiau ir įspūdingas ir įsimintiniausių sezono blokų dešimtukas, į kurį pakliūti sugebėjo ir latvis Kristapas Porzingis. Niujorko derbio rungtynėse su Bruklino „Nets“ klubu latvis įsigudrino Spencerio Dinwiddie mestą kamuolį ne tik blokuoti, tačiau ir išlaikyti savo rankose.

Mindaugo Kuzminsko komandos draugas šiais metais pagal per rungtynes blokuotų metimų vidurkį (2,0) nusileido tik Hassanui Whiteside'ui iš Majamio „Heat“, būsimam Domanto Sabonio kolegai Mylesui Turneriui, „Pelicans“ talentui Anthony Davisui ir pirmą kartą karjeroje NBA blokų karaliu tapusiam prancūzui Rudy Gobertui.

Geriausių epizodų sąrašą puošia ir tikru kerštu už 2016-ųjų metų birželį tapęs Andre Iguodala'os blokas LeBronui Jamesui trečiosiose šiųmetinės superfinalo serijos rugntynėse bei vienu įsimintiniausių sezono epizodų tapęs veterano Manu Ginobilio gynybos šedevras, sudaužęs J. Hardeno ir „Rockets“ viltis.

Visgi bene didžiausią nuostabą kelia paskutinėmis sekundėmis pataikytų tolimų metimų rinkinys. Nesuvokiamus šūvius šiais metais pataikė tiek etatiniai žaidimo paskutinėmis sekundėmis meistrai Lou Williamsas, Jamalas Crawfordas ar Joe Johnsonas, tiek ir patys save šiais epizodais nustebinę Tajas Gibsonas bei Andre Drummondas.

Nepaisant įspūdingų metimų distancijų, gražiausiu pripažintas istorinis Russello Westbrooko metimas Denverio „Pepsi Center“ arenoje. Tą vakarą šių metų lygos MVP pripažintas krepšininkas surinko paskutinius rezultatyvius perdavimus, leidusius jam pakartoti iki šiol nepajudinamu laikytą Oscaro Robertsono rekordą ir sezono metu užfiksuoti trigubo dublio per rungtynes vidurkį.

Negana to, R. Westbrookas šiuo metimu Denveryje pelnė savo 50-ąjį tašką ir itin skaudžiai dūrė į „Nuggets“ gerbėjų širdis – pergalę „Thunder“ klubui išplėšęs šūvis eliminavo Kolorado valstijos klubą iš kovos dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas.