M. Teodosičius buvo pasiryžęs pats sumokėti brangią išpirką CSKA klubui, kad galiausiai žengtų į NBA lygą. „Clippers“ komandoje jis turėtų sudaryti tandemą su naujuoju gynėju Patricku Beverley, su kuriuo serbas anksčiau žaidė Graikijoje.

Abu žaidėjai turėtų pasidalinti į Hjustono „Rockets“ iškeliavusio Chriso Paulo laiką aikštėje. Serbu taip pat domėjosi Jutos „Jazz“, Bruklino „Nets“ ir Čikagos „Bulls“ ekipos.

Amerikiečiai M. Teodosičių puikiai prisimena iš 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiados ir 2014 metų pasaulio čempionato, kur Serbijos rinktinė vertė gerokai pasinervinti JAV komandos žvaigždes.

2016–2017 metų sezoną M. Teodosičius vidutiniškai per rungtynes pelnė 16,3 taško, atliko 6,5 rezultatyvaus perdavimo. Dvitaškius jis metė 54,2 proc. taiklumu, tritaškius – 38,6 proc.

Maskvos CSKA komandoje serbas žaidė nuo 2011 metų – laimėjo Eurolygą, šešis Rusijos čempiono titulus ir triskart pateko į pirmą simbolinę Eurolygos komandą. Prieš tai ketverius metus jis gynė Pirėjo „Olympiacos“ klubo garbę.

Su Serbijos rinktine 2016 metais laimėjo olimpinį sidabrą, 2014 metais tapo pasaulio, o 2009 metais – Europos vicečempionu.

ESPN apžvalgininko Kevino Peltono sudarytame geriausių laisvųjų agentų sąraše M. Teodosičius užėmė 30-ą vietą.

Vienu geriausių Europos krepšininku vadinamas M. Teodosičius amerikiečių apžvalgininkų giriamas už nepaprastą kūrybą aikštėje. „Clippers“ fanai trina rankomis – jų žvaigždėms DeAndre Jordanui ir Blake'ui Griffinui kamuoliai bus pristatyti kaip ant lėkštutės.