Jau šeštadienį laisvieji agentai pradės pasirašinėti naujas sutartis, tad gali būti, kad D. Motiejūno kita karjeros stotelė paaiškės netrukus. Naujojo Orleano komandoje lietuvis žaidė nuo sausio mėnesio, kai po ilgų teisinių ginčų išsiskyrė su Hjustono „Rockets“ komanda. Už veterano minimumą „Pelicans“ ekipoje žaidęs puolėjas visiškai atskleisti savo galimybių nespėjo.

Goodbye #NOLA !!! Next stop... ✌🚘🌏

A post shared by Donatas Motiejunas (@donatas_motiejunas) on Jun 30, 2017 at 10:34am PDT

„Tai jau buvo kritinis atvejis, kai man reikėjo žaisti – atvykęs į Naująjį Orleaną tikrai gavau pasireikšti ir visiems įrodžiau, kad man viskas gerai ir aš esu pasiruošęs žaisti. Aišku, po to įvyko keitimai, dėl kurių nieko negalėjau padaryti ir pasakyti – baigtis buvo tokia, kokia buvo. Aš norėjau žaisti daugiau, bet visumoje Naujasis Orleanas davė man tai, ko reikėjo. Dabar judu į priekį“, – mintimis savo vardo vaikų stovykloje Lietuvoje dalijosi kaunietis.

Vilkėdamas „Pelicans“ marškinėlius D-Mo spėjo sužaisti 34 reguliariojo sezono rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko 4,4 taško ir 3 atkovotus kamuolius. Tiesa, iki komandai pasipildant DeMarcusu Cousinsu mūsiškis ne kartą į varžovų krepšį sumetė ir dviženklį taškų skaičių, o pats rezultatyviausias mačas buvo sausio 23-iąją, kuomet prieš Klivlando „Cavaliers“ komandą surinko 14 taškų.

Nepaisant visko, nugaros traumą išsigydęs D. Motiejūnas nusprendė atversti visiškai naują karjeros puslapį ir išsiskyrė su savo agentu B. J. Armstrongu bei sukirto rankomis su „Octagon Sports“ agentūra. Europoje krepšininku ir toliau rūpinsis „BBaltics“ agentūros atstovas Tadas Bulotas.

„Aš tikrai manau, kad įrodysiu, kad galiu žaisti NBA. Tai tik laiko ir tinkamos komandos klausimas, – pabrėžė krepšininkas. – Šiuo metu labiausiai priimtina būtų trumpalaikė sutartis su komanda, kurioje labiausiai tikčiau ir galėčiau geriausiai atsiskleisti. Paskutiniai dveji metai buvo tikrai sunkūs, todėl manau, kad žaidimas geroje komandoje, kuri propaguoja mano stilių, padėtų mano karjerai.“