Sakramento „Kings“ išties labai nori matyti savo komandoje B. Bogdanovičių ir savo norą pagrindė itin solidžiu pasiūlymu.

2014 metais NBA naujokų biržoje 27-u šaukimu pakviestas serbas neišvyko už Atlanto, o apsivilko Stambulo „Fenerbahce“ aprangą. Pastarąjį sezoną jis Eurolygoje vidutiniškai per 28 minutes pelnė 14,6 taško, atkovojo 3,8 kamuolio, atliko 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Eurolygos čempionu su „Fenerbahce“ tapęs B. Bogdanovičius finale pelnė 17 taškų ir atkovojo 5 kamuolius.

Tokio talento krepšininkas negalėjo prasprūsti NBA agentams pro akis. Atrodo, labiausiai savo tautietį matyti Sakramente norėjo generalinis „Kings“ vadybininkas Vlade Divacas. Krepšinio legenda neabejoja, kad B. Bogdanovičius gali greitai ištraukti komandą iš krizės.

Kol kas toks pasiūlytas atlygis pajėgiausioje planetos lygoje debiutuosiančiam Serbijos krepšininkui neturi lygių NBA istorijoje.

Jei kalbėsime apie žaidėją, NBA naujokų biržoje pašauktą antrame rate ar apskritai nedalyvavusį naujokų biržoje, rekordininkas pagal atlygį yra ispanas Alexas Abrinesas, už pirmąjį sezoną Oklahomos „Thunder“ ekipoje gavęs 5,9 mln. JAV dolerių.

Pagal bendrą kontrakto sumą rekordininkas yra pirmame rate pašauktas Glennas Robinsonas. Jis pasirašė 10 metų 68 mln. JAV dolerių vertės sutartį su Milvokio „Bucks“ klubu 1994 metais. Tačiau jo metinis uždarbis nėra net arti to, ką B. Bogdanovičius gaus „Kings“ komandoje.