Komanda apie tai oficialiai pranešė trečiadienį. Anksčiau leidinio „The Vertical“ reporteris Adrianas Wojnarowski prognozavo, kad „Knicks“ savininkas Jamesas Dolanas ketina atsisveikinti su 71-erių metų Ph. Jacksonu.

Ramona Shelburne iš ESPN patvirtino šį pranešimą.

Ph. Jacksonas turėjo dar dvejus metus galiojančią 24 mln. JAV dolerių sutartį ir jam turės būti išmokėta kompensacija.

„Po nuodugnių apmąstymų ir svarstymų mes bendru sutarimu nusprendėme, kad „Knicks“ ir (Ph. Jacksonas) pasuka skirtingais keliais“, – rašoma J. Dolano pareiškime. – Philas Jacksonas – vienas labiausiai nusipelniusių ir didžiausią sėkmę patyrusių žmonių NBA istorijoje. Jo indėlis NBA krepšiniui yra neprilygstamas. Mes jam linkime viso geriausio ir dėkojame už tarnybą „Knicks“ klubui ir žaidėjo, ir vadovo pareigose.“

Ph. Jacksonas tapo „Knicks“ prezidentu 2014 metais, o per tą laikotarpį komanda iškovojo 90 pergalių, patyrė net 171 pralaimėjimą ir nė karto nepateko į atkrintamas varžybas.

Pastaruoju metu Ph. Jacksonas prarado „Knicks“ reikalų kontrolę. Jis ne kartą viešai ginčijosi su Carmelo Anthony, tarsi, stengdamasis išstumti žvaigždę iš Niujorko, taip pat pasirodė pranešimų, kad klubo prezidentas nori iškeisti aistruolių numylėtinį latvį Kristapą Porzingį, o pastarasis atšaukė susitikimą su vienu komandos vadovų.

Pasak A. Wojnarowski, J. Dolanas ėmė smarkiai abejoti Ph. Jacksono „galimybėmis sėkmingai dirbti komandos ateities pergalių labui.“

Kalbama, kad Ph. Jacksonas pastaruoju metu net užmigdavo per pasitarimus svarstant NBA naujokų biržos planus.

Paskutinis lašas savininko kantrybės taurėje buvo prezidento neveiklumas ir siekis sukurti „Knicks“, tarsi, „paskutinį atostogų rojų“ kai kuriems laisviesiems agentams. O tai žlugdė „Knicks“ galimybes konkurencingai kovoti šiuolaikinėje NBA eroje, kur dominuoja superkomandos.

Niujorko klube praėjusį sezoną žaidė ir lietuvis Mindaugas Kuzminskas.

Vienas kandidatų pakeisti Ph. Jacksoną Niujorke yra Toronto klubo „Raptors“ vadovas Masai Ujiri.