„Aš labai mėgstu laimėti“, – kalbėjo I. Hartensteinas, turėdamas galvoje, kad „Rockets“ su 55 pergalėmis reguliariajame sezone buvo trečia geriausia komanda NBA lygoje. – Aikštėje galiu daryti daugybę dalykų. Priklauso nuo to, ko reikia komandai. Manau, mano universalumas tikrai padės“.

Vokiečių talentas tiktų greitam Hjustono komandos žaidimo braižui. „Isaiah yra aukštas, mobilus ir universalus žaidėjas. Mes labai džiaugiamės jo potencialu“, – kalbėjo „Rockets“ generalinis vadybininkas Darylas Morey.

Tačiau vokiečiui kol kas NBA durys nėra atvertos ir svajonę žaisti stipriausioje planetos lygoje iš karto teks atidėti. Krepšininkas gins „Rockets“ garbę NBA Vasaros lygoje, tačiau vėliau privalės tobulėti Europoje.

Vertindami didelį vokiečio potencialą – buvo lyginamas su Dirku Nowitzkiu – ekspertai prognozavo jam šaukimą pirmojo Naujokų biržos rato pabaigoje. Tačiau žalgiriečio reitingai netikėtai dramatiškai smuko. Teigiama, kad komandų vadybininkai buvo perspėti dėl galimų puolėjo problemų su nugara.

Toks vėlyvas vokiečio šaukimas nieko gero neduos ir „Žalgiriui“, kuris už puolėją, anot basketnews.lt, tikėjosi gauti 700 tūkst. eurų išpirką, numatytą kontrakte.

Jei 215 cm ūgio I. Hartensteinas būtų savo pavardę išgirdęs tarp 30 pirmųjų krepšininkų, būtų galėjęs tikėtis žengti į savo svajonių lygą ir užsitikrinti pirmąjį milijoninį kontraktą. Hjustono klubas dabar linkęs taupyti kiekvieną dolerį, tad vokietis veikiausiai tęs savo karjerą Europoje.

Jis turi sutartį su Kauno „Žalgiriu“, tačiau ten numatyta išlyga, leidžianti išvykti į NBA. LKL čempionas praėjusį sezoną vidutiniškai per rungtynes pelnė 4,9 taško ir atkovojo 3,7 taško.

Šiuo metu NBA lygoje žaidžia trys Vokietijos atstovai – Dirkas Nowitzkis (Dalaso „Mavericks“), Dennisas Schroederis (Atlantos „Hawks“) ir Paulas Zipseris (Čikagos „Bulls“).