Sėkmės atveju I. Hartensteinas NBA lygoje prisidėtų prie tautiečių Dirko Nowitzkio, Denniso Schröderio ir Paulo Zipserio. Skirtingai nei kiti vokiečių talentai Moritzas Wagneris ir Kostja Mushidi, žalgirietis savo paraiškos neatsiėmė ir laukia gero rezultato.

19-metis anksti buvo pastebėtas NBA skautų, tačiau lyginamas su D. Nowitzkiu nesidavė: „Su tokiais žiniasklaidos minčių žaidimais susitvarkau neblogai. Kiekvieną dieną einu į salę ir sunkiai dirbu. Galiausiai mano žaidimas parodys, ko esu vertas“.

Kauno "Žalgiris" sveikina Isiah Hartensteiną su gimtadieniu

Užuot likęs gimtinėje, I. Hartensteinas nusprendė pernai apsivilkti Kauno „Žalgirio“ marškinėlius. Jis nė kiek neabejojo, kad krepšinio talentų kalvė Lietuvoje jam tiks labiausiai.

Jaunuolio tėvas 39 metų Florianas anksčiau sėkmingai žaidė Bundeslygoje, o vėliau treniravo Kvakenbriuko „Artland Dragons“ komandą. Išsilavinimą Florianas gavo Judžino Oregono universitete – ten gimė ir Isaiah.

„Kai žmonės stebi mano žaidimą, jie gali įžvelgti skirtumą, – amerikiečių žurnalistams kalbėjo I. Hartensteinas. – Viskas gerai. Aš žinau, kad esu pusiau juodaodis, tačiau iš mano odos spalvos to neįmanoma pasakyti. Kartais žmonės juokiasi ir sako: „Tai neįmanoma“. Tačiau kai pamato mano tėtį taip prabyla: „Gerai, supratome“.

Jaunuolis užaugo iki 216 cm ūgio, dominavo jaunimo lygose, o užsivilkęs nacionalinės ekipos marškinėlius 2016 metais padėjo Vokietijos aštuoniolikmečių rinktinei pirmą kartą patekti tarp keturių stipriausių Europos čempionato ekipų.

Puolėjas pernai debiutavo nacionalinėje vyrų rinktinėje, apšilo kojas Eurolygoje ir toliau puoselėjo svajonę žaisti NBA. Perspektyvių talentų stovykloje NBA žaidęs vokietis gero įspūdžio apie save nesugadino ir, patariamas buvusio „Bulls“ žaidėjo B.J. Armstrongo (buvęs Donato Motiejūno agentas), nusprendė neatsiimti paraiškos ir rizikuoti.

Teigiama, kad I. Hartensteinas savo pavardę gali išgirsti pirmojo rato pabaigoje arba antrojo rato pradžioje. Universaliu aukštaūgiu laikomas krepšininkas turi gauti geriausias sąlygas tobulėti, panašiai tokias, kokias turi Kaune, rašo vokiečių žiniasklaida. Daug kas priklausys nuo komandos, į kurią puolėjas pateks.

„DraftExpress“ prognozuoja jam paskutinį 30-ą šaukimą pirmajame rate. Tai reiškia, kad vokietis vilktųsi Jutos „Jazz“ marškinėlius. Čia jau žaidžia viena Europos žvaigždžių – prancūzas Rudy Gobertas.

Isaiah Hartensteinas

ESPN spėja, kad I. Hartensteinas 26-u šaukimu gali būti pakviestas Portlando „Trail Blazers“ komandos. Bet kuriuo atveju kuo aukščiau jis bus pašauktas, tuo finansiškai palankesnės sutarties gali tikėtis. Per pirmuosius dvejus metus 19-metis lygoje gautų apie 2 mln. JAV dolerių.

Vokiečių naujuoju krepšinio milijonieriumi jau vadinamas I. Hartensteinas LKL krepšinio lygoje praėjusį sezoną per daugiau nei 12 min. rinko po 4,6 taško ir atkovojo 3,4 kamuolio.

Brukline gyvai įvykius stebėsiantis jaunuolio tėvas Florianas taip kalbėjo „Bild“ leidiniui: „Isaiah džiaugiasi Naujokų birža, tačiau įtampa yra labai didelė. Jo vaikystės svajonė gali išsipildyti“.