Itin įdomiai atrodo Lietuvos „svajonių sudėtis“, nes trejetuke atsirado vietos tik dviems iš keturių NBA rungtyniaujančių lietuvių – Jonui Valančiūnui ir Domantui Saboniui. Tuo metu Mindaugas Kuzminskas ir Donatas Motiejūnas liko už borto, o paskutinę vietą sudėtyje nugvelbė Mantas Kalnietis.

Tiesa, vertėtų pažymėti, kad Milano „Emporio Armani“ lietuvis NBA vadovams jau buvo prisistatęs, kai 2015 metais žaidė Vasaros lygoje.

„Knicks“ puolėjo Mindaugo Kuzminsko vietą užimtų nacionalinės komandos įžaidėjas-veteranas Mantas Kalnietis. Lietuvos komanda atrodo lėta, tačiau galėtų pasikliauti Valančiūno gebėjimu taškus rinkti iš po krepšio, Sabonio galimybėmis atlikti perdavimus ir Kalniečio sugebėjimu vadovauti aikštėje“, – svarstoma straipsnyje.

Jo autorius Mylesas Dichteris auksą žaidynėse skirtų JAV rinktinei, sudarytai iš Stepheno Curry, Kevino Duranto ir Kawhi Leonardo, sidabrą – serbams Nikola Jokičiui, Bobanui Marjanovičiui ir Milošui Teodosičiui, o bronzą – Prancūzijos atstovams Rudy Gobertui, Nicolas Batumui ir Tony Parkeriui.

Anot jo, į iki TOP-5 etapo prasibrauti dar turėtų Kanados krepšininkai Andrew Wigginsas, Cory Josephas, Kelly Olynykas bei Ispanijos atstovai Marcas Gasolis, Serge'as Ibaka, Ricky Rubio.

Kitos „rinktinės“:

Kroatija – Dario Šaričius, Bojanas Bogdanovičius, Ivica Zubačius.

Australija – Patty Millsas, Matthew Dellavedova ir Joe Inglesas.

Argentina – Manu Ginobili, Luisas Scola, Pablo Prigioni.

Graikija – Giannis Antetokounmpo, Thanasis Antetonkounmpo, Vasillis Spanoulis.

***

Kaip bus kovojama dėl kelialapių į Tokijo olimpiados trijulių turnyrą – kol kas nėra pranešama. Visgi neabejojama, kad jame dalyvauti bus leisti tik mėgėjams.

Iki šiol 3x3 pasaulio čempionatą rengdavo tik FIBA. Trijulių krepšinyje mačas trunka 10 minučių arba iki tol, kol viena iš komandų surenka 21 tašką. Jis vyksta pusėje aikštės.