Ketvirtose serijos rungtynėse Klivlande „Cavaliers“ iškovojo pergalę 137:116 ir sugrąžino seriją į Ouklandą, kur penktasis mačas vyks naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku. „Warriors“ tai buvo pirmas pralaimėjimas šio sezono NBA atkrintamosiose varžybose po 16 iš eilės laimėtų rungtynių.

Ketvirtose rungtynėse netrūko techninių pražangų (7), o Kevinas Love'as netgi užsidirbo nesportinę, po krepšiu šiurkščiai sustabdęs Keviną Durantą.

„Asmeniškai man tai patiko, – artėjant penktajam mačui parieškė T. Lue. – Manau, kad pirmose dvejose rungtynėse mes buvome per geri, per žavūs. Apskritai per pirmas trejas rungtynes mes padėdavome varžovams keltis nuo grindų, šypsojomės, maloniai su jais bendravome. Man į tai žiūrėti nebuvo malonu.. Ketvirtos rungtynės buvo visiškai kitokios – daug kieto žaidimo, provokuojančių kalbų, įtampos – mes darėme viską, kas padėtų mums nugalėti ir tai pavyko.“

Anot T. Lue, „kietas“ žaidimas ir nuožmi kova kiekviename aikštės centimetre – jo komandos raktas į pergales šioje serijoje.

„Reikia būti tvirtiems ir fiziškai, ir psichologiškai. Mūsų tikslas – ne šypsotis atgal, o atsakyti kietomis kalbomis ir žaidimu. Jeigu varžovai daro tai, mes turime būti tokie patys. Aš nematau nieko smagaus tame, kad žaidėjai aikštėje šypsosi. Ir jeigu reikia būti kietiems, jeigu reikia šiurkščios pražangos, reiškia ją ir reikia daryti – nesvarbu, kad varžovas bus parblokštas ant parketo. Tai mes darėme ketvirtose rungtynėse, tai mums paranku“, – tvirtino krepšinio specialistas.

Jam pritarė ir komandos snaiepris J. R. Smithas.

„Aš manau, kad mes buvome pernelyg pagarbūs. Yra pagarbos lygis, kurį tu demonstruoji savo oponentui ir pagarbos lygis, kurio tu nenori demonstruoti. Manau, mes atradome vidurkį“, – pažymėjo jis.

Įdomią nuomonę išsakė Klivlando ekipos veteranas Richardas Jeffersonas, pasak kurio, didesnį spaudimą serijoje jaučia ne „Cavaliers“, o „Warriors“.

„Taip, spaudimą jaučia jie, o ne mes, Kodėl mes turėtume jį jausti? „Warriors“ pernai reguliariajame sezone laimėjo 73 rungtynes, tačiau to buvo negana ir komandą jie papildė buvusiu lygos MVP kevinu Durantu. Tuo metu mes pasipildėme Kyle'u Korveriu ir Deronu Williamsu. Jie pasipildė K. Durantu, kad nepasikartotų praėjusių metų scenarijus ir jie nepralaimėtų serijos, kurioje pirmavo 3-1. Tai jie jaučia spaudimą, o mes tiesiog giname čempionų titulą. Manau, kad mes turime pakankamai rezervų tam, jog laimėtume čempionų titulą. Jaučiamės komfortabiliai ir tai dar tikrai pademonstruosime“, – teigė 36-erių veteranas.

„Nervai: mes per pirmas trejas rungtynes buvome pernelyg nervingi. O varžovai buvo pernelyg greiti, pernelyg intensyvūs, jie buvo susitelkę. Galų gale ketvirtose rungtynėse mes juos šiek tiek nubloškėme atgal. Reikia į aikštelę žengti turint tokį planą ir tuomet viską galėsime sugrąžinti į vietas“, – pridūrė ir Kyrie Irvingas.

Penktasis NBA superfinalo serijos mačas naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku prasidės 4 val.