„Cavaliers“ atstovai neslepia – pralaimėjimas trečiose serijos rungtynėse, kai paskutinėmis minutėmis „Warriors“ surengė spurtą 11:0 ir nugalėjo 118:113, jiems išmušė pagrindą iš po kojų.

„Man nereikia žiūrėti pakartojimų. Aš negaliu ir nenoriu prisiminti tų paskutinių minučių. Kai tu nepataikai, privalai greitai ir organizuotai sugrįžti į gynybą, kadangi „Warriors“ demonstruoja žaibišką greitį ir tuo naudojasi. Ir aš visiškai negaliu prisiminti, kas nutiko per paskutines tris atakas. Tikrai negaliu, bet faktas, kad mes priėmėme ne vieną neteisingą sprendimą“, – kalbėjo „Cavaliers“ treneris Tyronne'as Lue.

„Trečiųjų rungtynių atomazga mane šokiravo. Nieko keisto, kad kaltinau save, nes nepataikiau kelių kritinių metimų. Priėmiau ne pačius geriausius sprendimus, tačiau dabar reikia bandyti tai pamiršti“, – prisipažino ir „Cavaliers“ įžaidėjas Kyrie Irvingas.

4 val. Lietuvos laiku prasidėsiantis mačas gali tapti istoriniu, jei „Warriors“ ir antrą kartą pavyks išvykoje nugalėti šeimininkus.

Ouklando krepšininkai ne tik susigrąžins titulą, bet ir taps geriausia atkrintamųjų komanda NBA istorijoje.

Iki šio sezono NBA atkrintamųjų rekordas (15 pergalių/1 pralaimėjimas) nuo 2001-ųjų priklausė Los Andželo „Lakers“ komandai, tačiau „Warriors“ turi tiesiog unikalią galimybę atversti naują lygos istorijos lapą.

Kad užuodžia ne tik titulą, bet ir rekordą, jau prisipažįsta ir kai kurie „Warriors“ žaidėjai. Vienas tokių – Klay Thompsonas.

„Ar pagalvoju apie mūsų pergalių seriją? Taip, šiek tiek. Tačiau tik todėl, kad kita pergalė reikštų čempionų titulą. 15 pergalių iš eilės nereiškia nieko, kol nėra 16-os. Todėl visi galai susiveda į ateinančias rungtynes. Neabejotina, kad pergalės atveju mes pateksime į istoriją. Mes sau nekėlėme tokio tikslo prieš atkrintamąsias – iki titulo nužygiuoti be pralaimėjimų, tačiau jeigu susiklostė tokia situacija, kodėl tokia proga nepasinaudoti?“, – retoriškai klausė snaiperis.

Primename, kad „Warriors“ ir „Cavaliers“ NBA superfinale kovoja trečią sezoną iš eilės 2015-ųjų pavasarį nugalėjo „Warriors“, o 2016-ųjų serijoje dramatiškai triumfavo LeBrono Jameso vedama „Cavaliers“ ekipa, kuri ir bando ginti čempionės titulą.

Tiesa, vilčių tai padaryti – labai nedaug. Per visą NBA istoriją dar nė viena komanda nėra laimėjusi atkrintamųjų varžybų serijos, kurią pradėjo atsilikdama 0-3.