„Wasserman“ agentūros atstovas B. J. Armstrongas dirbo su D. Motiejūnu itin sunkiu metu, kai apriboto laisvojo agento statusą turėjęs lietuvis ilgai sėdėjo prie derybų stalo su Hjustono „Rockets“ klubu.

Galiausiai B. J. Armstrongui pavyko išlaisvinti krepšininką iš „Rockets“ pančių, tačiau naują darbovietę jam surado jau gerokai įpusėjus sezonui.

Sugrįžimas į krepšinį apsivilkus Naujojo Orleano „Pelicans“ marškinėlius nebuvo toks, kokio būtų norėjęs D. Motiejūnas. Jis spėjo sužaisti 34 reguliariojo sezono rungtynes. Vidutiniškai per 14 minučių aikštėje lietuvis pelnė po 4,4 taško ir atkovojo 3 kamuolius.

Naujojo Orleano ekipai finišavus dešimtoje vietoje, D-Mo sezonas baigėsi.

Another day , another workout !💪 pic.twitter.com/XbBflUm0fR
— Donatas Motiejunas (@DonatasMot) June 2, 2017

Individualiai dirbantis puolėjas nuo liepos mėnesio įsisuks į žaidėjų turgų. Šią vasarą jo neslėgs jokios sutartys, laisvojo agento statusas leis jam pasirašyti kontraktą su bet kuria komanda išskyrus Bruklino „Nets“.

„Octagon Sports“ agentūra atstovauja tokiems krepšininkams kaip „Golden State Warriors“ žvaigždė Stephenas Curry, Milvokio „Bucks“ lyderis Giannis Antetokounmpo, Atlantos „Hawks“ varikliukas Dennisas Schroderis ir kitiems. Europoje D. Motiejūnas ir toliau lieka „BBaltics“ agentūros atstovo Tado Buloto klientu.