Šeimininkų ekipa prieš rungtynes sulaukė itin malonios žinios – pirmą kartą nuo balandžio 19-os dienos į vyriausiojo trenerio postą grįžo „Warriors“ strategas Steve‘as Kerras. Užpernai atliktos nugaros operacijos komplikacijų kamuojamas treneris teigė, jog tikisi savo pareigas eiti visos serijos metu.
S. Kerras vėl vadovavo komandai.

Taikliausią visų laikų NBA tritaškių metiką laikinai pakeitęs buvęs „Cavaliers“ treneris Mike‘as Brownas sugebėjo padėti komandai laimėti visas vienuolika jo vadovautų rungtynių.

Pirmąsias rungtynes 22 taškų skirtumu pralaimėję svečiai susitikimą pradėjo itin agresyviu žaidimu puolime ir pataikė visus penkis pirmuosius savo metimus, bet nepaisant užtikrinto čempionų starto sužaidus tris minutes rezultatas buvo lygus – 11:11.

Nuo pat pirmųjų minučių „Cavaliers“ aktyviai atakavo varžovų baudos aikštelę ir stengėsi palaikyti kuo aukštesnį žaidimo tempą. Prie geros pradžios svariai prisidėjo Kevinas Love‘as, pataikęs visus keturis metimus ir žaibiškai surinkęs devynis taškus.

Visos praėjusių metų superfinalo serijos metu Klivlando klubo puolėjas rinko vos po 8,5 taško per rungtynes.

Svečių darbą gynyboje palengvino „Warriors“ atsipalaidavimas – tik keturis kamuolius pirmosiose rungtynėse tepraradę šeimininkai šiąnakt šį skaičių pakartojo per mažiau nei šešias minutes, o viso vien per pirmą ketvirtį surinko net 8 klaidas.

Aplaidžią kamuolio kontrolę kompensavo puikus šeimininkų pataikymas iš toli ir įspūdingas Stepheno Curry žaidimas. Per pirmąsias dvylika rungtynių minučių Kalifornijos ekipos įžaidėjas sumetė visus 10 mestų baudos metimų, o S. Kerro auklėtiniai sugebėjo per šią atkarpą pelnyti 40 taškų.

Antrąjį kėlinį „Cavaliers“ strategas Tyronnas Lue pradėjo suteikdamas poilsio minučių LeBronui Jamesui. Svečių lyderiui ant suolo praleidus vos tris minutes „Warriors“ šį tarpsnį laimėjo devynių taškų skirtumu ir susikrovė dviženklį pranašumą.

Į aikštę grįžęs L. Jamesas ne tik sėkmingai griovė varžovų gynybą nesustabdomais reidais į baudos aikštelę, bet ir puikiai kūrė progas komandos draugams. Dar iki ilgosios pertraukos LBJ pelnė 18 taškų ir pasiekė naują atkrintamųjų varžybų karjeros rekordą per du kėlinius atlikdamas 10 rezultatyvių perdavimų.

Pirmoje rungtynių pusėje „Warriors“ taip ir neišsprendė savo pagrindinės problemos ir viso suklydo net 13 kartų, o S. Curry įsigudrino vienas surinkti net 6 klaidas bei pataikyti tik vieną tritaškį iš šešių bandymų.

Rezultatyviausias rungtynes nuo balandžio 22-os dienos sužaidusio Klay Thompsono dėka šeimininkai po dviejų kėlinių turėjo trapią trijų taškų persvarą – 67:64.

„Warriors“ atakuojantis gynėjas pirmoje rungtynių pusėje ne tik surinko 11 taškų, bet ir puikiai stabdė vieną pavojingiausių svečių krepšininkų Kyrie Irvingą, pataikiusį tik 4 iš 11 metimų iš žaidimo.

Trečią kėlinį šeimininkai pradėjo žaibišku spurtu ir dar kartą pasiekė 10 taškų pranašumą, tačiau „Cavaliers“ neprarado kovingumo ir pamažu sumažino atsilikimą iki vieno tolimo metimo. Visgi „Warriors“ dar kartą pelnė septynis taškus be atsako ir susikrovė lemtingu tapusį atotrūkį.

Dar trečiame kėlinyje L. Jamesas surinko jau aštuntąjį finaluose pasiekta trigubą dublį savo karjeroje ir pagal šį skaičių susilygino su „Lakers“ legenda Magicu Johnsonu. Joks kitas NBA krepšininkas finaluose nėra surinkęs bent trijų trigubų dublių.

Po silpnos pradžios atsigavęs S. Curry trečio kėlinio pabaigoje smeigė itin tolimą tritaškį ir padidino šeimininkų persvarą iki 16 taškų, bet po kelių akimirkų „Warriors“ sirgalius ne juokais išgąsdino penktoji asmeninė Draymondo Greeno pražanga.

Visgi išgąstis „Oracle“ arenoje tebuvo trumpalaikis, o jį pakeitė triukšmingas sirgalių triumfas, palydėjęs įspūdingą šeimininkų tritaškių lietų. Viso Kalifornijos ekipa šiąnakt pataikė net 18 iš 43 tolimų metimų, o Kevino Duranto, K. Thompsono ir S. Curry trejetas kartu pataikė perpus daugiau tritaškių, nei visa „Cavaliers“ ekipa (12 ir 8).

Ketvirtame kėlinyje „Warriors“ įžaidėjas šias rungtynes pavertė istorinėmis, pasiekdamas pirmąjį trigubą dublį savo atkrintamųjų varžybų karjeroje. Skirtingų komandų krepšininkai po trigubą dublį tose pačiose finalo rungtynėse pasiekė pirmą kartą istorijoje, o visose NBA atkrintamosiose tą iki šiol tebuvo pavykę padaryti 1970 metais tokį pasiekimą užfiksavusiems Kareemui Abdul-Jabbarui (tuomet dar žinomam kaip Lewisas Alcindoras) ir Waltui Frazieriui.

Pirmąsias dvejas finalo rungtynes šeimininkai laimėjo bendru 41 taško skirtumu. Pernai atitinkamus susitikimus „Warriors“ laimėjo dar įtikinamiau, susikraudami bendrą 48 taškų persvarą (104:89 ir 110:77), tačiau galiausiai pripažino „Cavaliers“ pranašumą.

Trečiosios serijos rungtynės vyks Klivlande, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, 4 val. Lietuvos laiku.

„Warriors“: Kevinas Durantas 33 (13/22 met., 13 atk. kam., 6 rez. perd., 3 per. kam., 5 blk.), Stephenas Curry 32 (14/14 baud., 10 atk. kam., 11 rez. perd.), Klay Thompsonas 22 (4/7 trit.), Draymondas Greenas 12 (6 atk. kam., 6 rez. perd.), Shaunas Livingstonas ir Ianas Clarkas po 10 taškų.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 29 (12/18 met., 11 atk. kam., 14 rez. perd.), Kevinas Love‘as 27 (12/23 met.), Kyrie Irvingas 19 taškų (8/23 met.).