Pirmose NBA finalo rungtynėse čempionų titulą ginantis „Cavaliers“ išvykoje 91:113 turėjo pripažinti „Warriors“ pranašumą ir serijoje iki 4 pergalių atsilieka 0:1. Oklando komanda tęsia savo rekordinę seriją šio sezono atkrintamosiose varžybose iškovodama 13-ą pergalę iš eilės.


L. Jamesas ketvirtadienio dvikovoje buvo rezultatyviausias „Cavaliers“ komandoje. Puolėjas per 40 minučių pelnė 28 taškus, atkovojo 15 kamuolių, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, tačiau suklydo net 8 kartus.

„Klaidos. Turiu atsiprašyti ir už save. Pirmame kėlinyje padariau per daug klaidų. Padarėme didelį darbą neleisdami jiems mesti nuo trijų taškų linijos, tačiau suklydome 20 kartų. Turime pora dienų pažiūrėti, ką darėme blogai ir atsitiesti“, – kalbėjo L. Jamesas.

Rihanna was NOT having it 😂 *NSFW*

(via @TonyZ19) pic.twitter.com/d920u0rm9c— Bleacher Report (@BleacherReport) June 2, 2017

Paklaustas, kas lėmė pralaimėjimą, Karalius Jamesas atsakė labai trumpai: KD (Kevinas Durantas).

Aikštės šeimininkų žvaigždė buvo nesulaikomas pirmose finalo serijos rungtynėse. K. Durantas pjaustė „Cavaliers“ gynybą gerai išgaląstu puolimo peiliu ir savo reidus krepšio link ne kartą užbaigdavo triuškinamais dėjimais iš viršaus.

Iš viso KD surinko 38 taškus, atkovojo 8 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir nė karto nesuklydo.

„Viena geriausių komandų, su kuria tenka žaisti per pastaruosius metus. Puikus krepšinio intelektas. Turime išspręsti, kaip konkuruoti su tokia komanda. Tai didelis iššūkis“, – kalbėjo septyniuose NBA finaluose žaidęs L. Jamesas.

„Esame patys kalti. Kai klysti, jie tampa labai pavojingi – puikiai sprintuoja ir pelno taškus. Tikrai manęs nenustebino. Turime sustabdyti jų kamuolio judėjimą. Tai užduotis numeris vienas“, – sakė „Cavaliers“ žvaigždė.

Klivlando komandos lyderis pabrėžė, kad šias rungtynes jau reikia pamiršti: „Galime žaisti geriau ir reikia koncentruotis jau į kitas rungtynes. Norėčiau, kad komandos draugai būtų savimi – žaistų taip, kaip žaidė visą sezoną. Tai finalai – reikia atiduoti viską, ką gali“.

Taip kalbėdamas L. Jamesas turėjo galvoje Tristaną Thompsoną, Deroną Williamsą, Kyle'ą Korverį ir kitus komandos draugus, nepelniusius nė taško ketvirtadienį.

Primename, kad finalo išvakarėse L. Jamesas tapo rasistinio išpuolio auka – ant jo namo Los Andžele vartų vandalai dažais išpiešė juodaodžius žeminantį žodį. Krepšininkas buvo sujaudintas ir teigė, kad neapykanta afroamerikiečiams pasaulyje ir Amerikoje vis dar gyva.

Antrąsias finalo rungtynes komandos žais sekmadienį Oklande.