Net dešimt poilsio dienų po sausu rezultatu laimėtos konferencijos pusfinalio serijos prieš Toronto „Raptors“ ekipą turėję NBA čempionai nuo pat pirmųjų minučių naudojosi savo fiziniu pranašumu prieš dar užvakar septintąsias serijos su Vašingtono „Wizards“ rungtynes žaidusius šeimininkus.

Agresyviai gynybą prieš rezultatyviausią varžovų krepšininką Isaiah Thomasą dvigubinę „Cavaliers“ suteikė laisvės mažylio partneriui Bostono gynėjų linijoje Avery Bradley, pirmoje pirmo kėlinio pusėje pelniusiam devynis taškus iš eilės ir tapusiam pagrindiniu šeimininkų ginklu puolime.

Sėkminga gynėjo atkarpa „Celtics“ sirgaliams ypatingai daug džiaugsmo neatnešė – į trečią NBA superfinalą iš eilės pakliūti nusitaikę svečiai surengė spurtą 14:2 ir jau pirmame kėlinyje įgavo dviženklį pranašumą.

Nepaisant didelės pertraukos tarp oficialių rungtynių Klivlando krepšininkai nerodė jokių išsiderinusio žaidimo ženklų, o svečių lyderis LeBronas Jamesas rungtyniavo aukščiausiu lygiu.

Net 10 iš paskutiniųjų 12 „Cavaliers“ pirmo ketvirčio taškų pelnęs „Cavaliers“ simbolis per pirmas dvylika minučių viso pelnė 15 taškų, pataikydamas 7 iš 8 metimų iš žaidimo.

Sėkmingas L. Jameso žaidimas nebuvo vienintele svečių dominavimo priežastimi. Vien pirmame kėlinyje kovą dėl atšokusių kamuolių svečiai laimėjo 15:4, o Tristanas Thompsonas po varžovų krepšiu sugebėjo atkovoti keturis kamuolius, kai visa „Celtics“ ekipa gynyboje jų atkovojo tik du.

Itin ryškus pranašumas baudos aikštelėje leido Klivlando klubui pirmą kėlinį laimėti vienuolikos taškų skirtumu net ir nepataikius nė vieno tolimo metimo.

Efektyvaus Kevino Love‘o žaidimo baudos aikštelėje dėka „Cavaliers“ antrame kėlinyje surengė dar vieną spurtą 12:0 ir atitrūko net 23 taškų skirtumu, o puolime beviltiškai strigę šeimininkai niekaip nerado būdų rinkti taškus.

Iki ilgosios pertraukos Bostono krepšininkai pataikė tik 1 iš 14 tolimų metimų, o I. Thomasas iš aštuonių iš žaidimo atliktų metimų pataikė tik vieną.

Ieškodamas priemonių sumažinti varžovų persvarą kovoje po lentomis Bradas Stevensas nusprendė į aikštę įleisti itin mažai rungtyniaujantį vidurio puolėją Tylerį Zellerį, tačiau jo pasirodymas nepadarė jokios įtakos „Cavaliers“ puolėjų dominavimui.

Iki ilgosios pertraukos L. Jameso, K. Love‘o ir T. Thompsono trio surinko 47 taškus (18/27 met.), o jų tiesioginiai oponentai Amiras Johnsonas, Jae Crowderis ir Alas Horfordas jų sukrapštė tik 8 (3/14 met.).

Antroji rungtynių pusė prasidėjo dar viena įspūdinga K. Love‘o atkarpa. Išprovokavęs varžovo pražangą metant tritaškį „Cavaliers“ puolėjas sumetė visus tris baudų metimus, o per artimiausias dvi minutes pataikė abu savo mestus tolimus metimus ir užgniaužė Bostono sirgalių ambicijas.

Dvigubu dubliu pasižymėjęs K. Love‘as pirmą kartą atkrintamųjų varžybų rungtynėse pasiekė 30 pelnytų taškų ribą, o T. Thompsonas taip pat užfiksavo savo asmeninį atkrintamųjų varžybų rezultatyvumo rekordą.

Trečio kėlinio pabaigoje Marcusas Smartas apsižodžiavo su startiniu Klivlando ekipos vidurio puolėju, o rungtynių arbitrai abu žaidėjus nubaudė techninėmis pražangomis. Šis epizodas įžiebė „Celtics“ spurtą ir šeimininkai ketvirtį užbaigė atkarpa 15:4, kurios dėka sumažino varžovų persvarą iki 17 taškų.

Visgi ketvirtame kėlinyje Bostono ekipai nepavyko apčiuopiamiau sumažinti atsilikimo ir „Cavs“ šventė devintą pergalę atkrintamosiose varžybose iš tiek pat galimų.

Jau šeštą kartą savo karjeroje atkrintamųjų varžybų seriją prieš „Celtics“ žaidžiantis L. Jamesas po rungtynių pagrindinėmis ekipos pergalės priežastimis įvardino aukštą energijos lygį ir intensyvumą gynyboje.

Tai buvo pirmos šių metų atkrintamųjų varžybų rungtynės, kuriose „Cavaliers“ pirmavo nuo pirmos iki paskutinės susitikimo minutės. Antroji ekipų tarpusavio dvikova Bostone vyks naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku.

„Celtics“: Avery Bradley (8/16 met.) ir Jae Crowderis (4/6 trit., 8 atk. kam.) po 21, Isaiah Thomasas 17 (7/19 met., 10 rez. perd.), Alas Horfordas (4/11 met., 8 atk. kam., 6 rez. perd.) ir Geraldas Greenas po 11, Jaylenas Brownas 10 taškų (9 atk. kam.).

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 38 (9 atk. kam., 7 rez. perd.), Kevinas Love‘as 32 (6/9 trit., 12 atk. kam.), Tristanas Thompsonas 20 (7/7 met., 6/10 baud., 9 atk. kam.), Kyrie Irvingas 11 taškų.