Svečių ekipai prieš rungtynes paskelbus, jog dėl pirmame tarpusavio susitikime dar kartą patemptos kairės čiurnos šiąnakt nerungtyniaus klubo lyderis Kawhi Leonardas lygos apžvalgininkai vienbalsiai prognozavo nesunkią „Warriors“ pergalę, tačiau šeimininkai net pranoko lūkesčius ir absoliutų dominavimą pradėjo jau nuo pirmųjų susitikimo minučių.

Žaibiškai dviženklį pranašumą susikūrusi Ouklando ekipa jo iš savo rankų nepaleido iki pat rungtynių pabaigos. Jau po pirmojo ketvirčio šeimininkai turėjo net septyniolikos taškų pranašumą, o Stephenas Curry rezultatyvumu Teksaso klubui nusileido tik vienu tašku.

Keturis iš penkių tolimų metimų per pirmąsias dvylika minučių smeigęs naudingiausias pastarųjų dviejų sezonų lygos krepšininkas savo efektyviu žaidimu puolime netruko išsklaidyti bet kokias abejones artėjančia „Warriors“ pergale.

Puikiai varžovų aukštaūgius stabdę Kalifornijos valstijos atstovai per pirmus du kėlinius pataikė net 11 tolimų metimų iš 19 bandymų bei mėgaudamiesi skylėta be K. Leonardo ir Tony Parkerio žaidusių svečių gynyba dar iki ilgosios pertraukos atliko net 23 rezultatyvius perdavimus.

Vieninteliu šviesos spinduliu beviltiškose rungtynėse „Spurs“ klubui tapo jaunasis Jonathonas Simmonsas. Traumuotą K. Leonardą starto penkete pakeitęs žaidėjas viso surinko 22 taškus ir dar susitikimo metu sulaukė itin nuoširdžių trenerių štabo komplimentų.

Likę keturi rungtynes nuo pradžių aikštėje pradėję San Antonijaus ekipos krepšininkai – LaMarcusas Aldridge‘as, Pau Gasolis, Patty Millsas ir Danny Greenas – pataikė tik 10 iš 29 metimų iš žaidimo ir visi kartu J. Simmonso rezultatyvumą pranoko tik trimis taškais.

Itin nesėkmingai šiąnakt pasirodė L. Aldridge‘as, per 27 minutes pataikęs tik 4 iš 11 metimų, praradęs tris kamuolius ir viso pelnęs vos 8 taškus.
L. Aldridge'as sužaidė itin nesėkmingai.

Likus keturioms minutėms iki trečiojo ketvirčio pabaigos ir „Spurs“ atsiliekant 25 taškų skirtumu Gregas Popovičius į aikštę suleido įprastai atsarginių žaidėjų suolo gale sėdinčius krepšininkus.

Tuo puikiai pasinaudojo latvis Davis Bertanis, per 16 minučių surinkęs 13 taškų (4/4 met., 3/3 trit.) ir sužaidęs rezultatyviausias atkrintamųjų varžybų rungtynes savo karjeroje.

Rungtynių dėl kulno sumušimo nebaigė startinis „Warriors“ aukštaūgis Zaza Pačulija, traumuotų Ouklando klubo krepšininkų sąraše prisijungęs prie Andre Iguodalos ir Kevono Looney.

Įskaitant reguliariojo sezono rungtynes, „Warriors“ laimėjo jau dvidešimt penkis iš pastarųjų dvidešimt šešių susitikimų.

„Warriors“: Stephenas Curry 29 (6/9 trit., 7 atk. kam., 7 rez. perd.), Patrickas McCaw 18 (6/8 met., 3/4 trit., 5 rez. perd.), Kevinas Durantas 16, Draymondas Greenas 13 (9 atk. kam., 6 rez. perd.), Klay Thompsonas 11, Ianas Clarkas ir Shaunas Livingstonas po 10 taškų.

„Spurs“: Jonathonas Simmonsas 22, Davis Bertanis 13 taškų.