Bostono klubas šį šaukimą gavo 2013-ais metais su Bruklino „Nets“ atliktų mainų dėka. Blogiausią pergalių ir pralaimėjimų santykį šiais metais turėjęs Bruklino klubas savo pirmojo rato šaukimą diviziono varžovams „Celtics“ perleis ir kitų metų naujokų biržos metu.

Biržos baigtimi patenkinti liko ir Los Andželo „Lakers“ sirgaliai. Kalifornijos klubas savąjį šaukimą išlaikyti galėjo tik tuo atveju, jei jis išliks pirmajame trejete. Loterija lėmė, jog Magico Johnsono renginyje atstovauta ekipa artėjančioje biržoje žaidėją rinksis antra.

Vienintele dėl mainų būtent loterijos metu nukentėjusia organizacija tapo Sakramento „Kings“. Dešimtąjį šaukimą DeMarcuso Cousinso išsiuntimo į Naująjį Orleaną dėka iš „Pelicans“ perėmęs klubas burtų keliu pakilo į pirmąjį trejetą, tačiau savąjį šaukimą buvo priverstas iškeisti į penktąjį Filadelfijos „76ers“ pasirinkimą.

Prieš porą metų siekdami atlaisvinti erdvę algų kepurėje „Kings“ į Filadelfiją išsiuntė Niką Stauską, Carlą Landry ir Jasoną Thompsoną bei teisę apsikeisti pirmojo rato šaukimais 2017-ųjų ir 2019-ųjų metų biržose.

Už išvardintuosius mainų komponentus „76ers“ Sakramento organizacijai perleido teises į Luką Mitrovičių ir Artūrą Gudaitį. Šiąnakt klubo į loterijos renginį deleguotas Joelis Embiidas neslėpė džiaugsmo išgirdęs apie susiklosčiusią situaciją.

Bostono, Los Andželo ir Filadelfijos klubai antrus metus paeiliui sudarys pirmąjį naujokų biržos šaukimų trejetą. Pernai „76ers” pirmuoju šaukimu pasirinko australą Beną Simmonsą, „Lakers“ antruoju pasirinkimu pašaukė Brandoną Ingramą, o trečiąjį Bruklino klubo šaukimą „Celtics“ pavertė Jaylenu Brownu.

Permainos pirmajame šaukimų eilės tvarkos trejete skaudžiai atsiliepė Finikso „Suns“ ekipai. Antras geriausias galimybes laimėti loteriją turėjęs Arizonos klubas birželio mėnesį tenkinsis ketvirtuoju pirmojo rato šaukimu.

Galutiniai NBA naujokų biržos loterijos rezultatai lėmė tokią ekipų pirmojo rato šaukimų išsidėstymo tvarką:

14. Majamio „Heat“;

13. Denverio „Nuggets“;

12. Detroito „Pistons“;

11. Šarlotės „Hornets“;

10. Sakramento „Kings“ (šaukimas gautas iš Naujojo Orleano „Pelicans“);

9. Dalaso „Mavericks“;

8. Niujorko „Knicks“;

7. Minesotos „Timberwolves“;

6. Orlando „Magic“;

5. Sakramento „Kings“ (šaukimas gautas iš Filadelfijos „76ers“);

4. Finikso „Suns“;

3. Filadelfijos „76ers“ (šaukimas gautas iš Sakramento „Kings“);

2. Los Andželo „Lakers“;

1. Bostono „Celtics“ (šaukimas gautas iš Bruklino „Nets“).

2017-ųjų metų NBA naujokų birža Bruklino „Barclays Center“ arenoje vyks birželio 22-ąją dieną.