Didžiąją pirmosios akistatos dalies laiką žaidimas vyko taškas į tašką, tačiau antrame kėlinyje šeimininkai sugebėjo kiek truktelėti į priekį (40:30). Visgi nieko nelaukę „Celtics“ nariai surengė galingą spurtą ir prieš ilgą pertrauką jau pirmavo vienu tašku – 41:42.

Tačiau po poilsio minučių abi komandos ir toliau atidavė visas jėgas kovoje dėl šios itin svarbios pergalės, todėl nieko keisto, kad nugalėtojos likimas sprendėsi paskutinėmis akimirkomis.

Likus žaisti mažiau nei pusę minutės rezultatas buvo lygus (89:89), tačiau Alas Horfordas įmetė dvitaškį ir varžovams išsigelbėti paliko vos 7 sek. Visgi šio laiko „Wizards“ užteko per akis – po 20 sek. pasitarimo Johnas Wallas nusprendė imtis iniciatyvos ir švystelėjo tikslų tritaškį – 92:91.

Nors „Celtics“ krepšininkams dar buvo likusios dar 3,5 sek., stebuklingu būdu užbaigti serijos jie nesugebėjo – desperatiškas Isaiah Thomaso metimas iš tolimos distancijos skriejo pro šalį.

Rungtynių didvyriu tapęs J. Wallas iš viso pelnė 26 taškus ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, tačiau pataikė vos 9 metimus iš žaidimo, nors krepšį atakavo net 25 kartus.

Už jį rezultatyvesnis buvo tik 33 taškus surinkęs Bradley Bealas, kurio kraityje – 14 dvitaškių iš 18, tačiau vos tik 1 tikslus tolimas šūvis iš 8.

Dvigubu dubliu prie lyderių dueto prisidėjo Markieffas Morrisas, ne tik pelnęs 16 taškų, tačiau ir po krepšiais sugriebęs 11 atšokusių kamuolių.

„Celtics“ gretose labiausiai išsiskyrė po 27 taškus įmetę I. Thomasas (8/24 met. iš žaidimo) ir Avery Bradley, o 20 pelnė A. Horfordas.

Rytų konferencijos finale šios poros nugalėtojas turės mesti iššūkį lygos čempionei Klivlando „Cavaliers“ komandai, o lemiamas mūšis dėl vietos jame vyks antradienio rytą 3 val. Lietuvos laiku – jį tiesiogiai transliuos ir DELFI TV.