Namuose žaidusi „Rockets“ nerado jokių priešnuodžių įsibėgėjusiai „Spurs“ mašinai, rungtynes pralaimėjo 75:114, o pusfinalio seriją – 2-4.

Nors „Spurs“ rungtyniavo be savo lyderio Kawhi Leonardo, jau po pirmųjų dviejų kėlinių šeimininkai nuo jų atsiliko 42:61, o arenoje susirinkę Hjustono krepšinio gerbėjai „raketas“ į rūbinę išlydėjo švilpimu.

Itin prastai šios rungtynės klostėsi ir „Rockets“ žvaigždei J. Hardenui. Vidutiniškai po 28,5 taško NBA atkrintamosiose varžybose renkantis gynėjas šį kartą jų pelnė vos 10, realizavęs tik 2 iš 11 metimų ir žaidimo.

Pirmą savo metimą iš žaidimo jis apskritai pataikė tik antrajam kėliniui įpusėjus.

„Aš nepajutau žaidimo ritmo, viskas šį kartą buvo negerai, – nusivylęs kalbėjo snaiperis. – Viskas krenta ant mano pečių. Aš esu atsakingas už viską abiejose aikštės pusėse ir su situacija sunku susitaikyti, ypač žinant, kaip mes pralaimėjome šias rungtynes.“

75 pelnyti taškai – pats žemiausias „Rockets“ rezultatyvumas šį sezoną. Prieš tai mažiausiai taškų (92) komanda buvo įmetusi per trečias pusfinalio rungtynes, kuriose pats J. Hardenas pelnė 43.

„Spurs“ sėkmingai išnaudojo savo aukštaūgius, jėgą po lenta. Pau Gasolis padarė didelį darbą, prieš jį reikia nusiimti kepurę“, – teigė J. Hardenas.

Amerikiečio paminėtas „Spurs“ veteranas iš Ispanijos šį kartą pelnė 10 taškų, atkovojo 11 kamuolių, blokavo 3 metimus ir atliko net 5 rezultatyvius perdavimus. Dar rezultatyviau žaidė kitas San Antonijaus ekipos aukštaūgis LaMarcusas Aldridge'as, kuris surinko 34 taškus ir po lenta sugriebė 12 kamuolių.

Hjustono ekipos treneris Mike'as D'Antoni, kurio sprendimas pastūmėti J. Hardeną į įžaidėjo poziciją padėjo krepšininkui sužaisti statistiškai geriausią sezoną per 8 karjeros metus NBA lygoje, negalėjo pasakyti, kodėl garsiausias jo auklėtinis ir visa komanda šitaip užstrigo atsakingiausiame čempionato mače.

„Nutiko taip, kaip nutiko, krepšinyje pasitaiko visko. Tačiau aš noriu pažymėti, kad „Rockets“ šį sezoną nuveikė didžiulį darbą, metai buvo ypatingi. Kovojome kaip išprotėję. Gaila, kad šiose rungtynėse viskas pakrypo ne mūsų naudai, tačiau dabar reikia pasiilsėti, atgauti jėgas ir kitą sezoną sugrįžti dar geresnėje sportinėje formoje“, – kalbėjo M. D'Antoni, padėjęs Hjustono ekipai laimėti 55 reguliariojo sezono rungtynes ir Vakarų konferencijoje užimti trečiąją vietą.

Lyginant su pernai, kai komanda reguliariajame sezone užėmė tik 8-ąją vietą (41 pergalė), ekipos progresas akivaizdus.

„Būna tokių dienų, kai nesiseka. Aš negaliu paaiškinti, kodėl mes taip blogai sužaidėme šias paskutines rungtynes, tačiau tai reikia pamėginti pamiršti ir apskritai pagalvoti apie tai, kokį gerą sezoną mes turėjome“, – konstatavo M. D'Antoni.