Nuo pat pirmųjų susitikimo minučių rungtynių tempą diktuoti ėmę svečiai rėmėsi žaidimu baudos aikštelėje ir jau pirmame ketvirtyje susikrovė solidų pranašumą. Dėl praėjusiose rungtynėse patirtos čiurnos traumos „Spurs“ ekipai negalėjo padėti jos lyderis Kawhi Leonardas, tačiau jo indėlį puolime puikiai kompensavo ekipos aukštaūgiai.

Iki šių rungtynių dėl pernelyg neagresyvaus žaidimo kritikuotas LaMarcusas Aldridge‘as dar pirmame kėlinyje sumetė 5 iš 7 metimų ir pelnęs 10 ankstyvų taškų padėjo svečiams išsiveržti į priekį rezultatu 25:16.

Per šį laikotarpį lemiamas rungtynes žaidę „Rockets“ iš žaidimo pataikė tik 4 metimus iš 12 bei prarado keturis kamuolius. Penktose serijos rungtynėse septyniais žaidėjais besirėmusios Hjustono komandos krepšininkų kūno kalba nuo pat pirmo ketvirčio išdavė tiek fizinį, tiek psichologinį nuovargį.

Kėlinio pabaigoje du tritaškius paeiliui pataikęs Samas Dekkeris sumažino šeimininkų atsilikimą iki septynių taškų, tačiau iškart po pertraukėlės antrą ketvirtį tolimais metimais pradėjo Patty Millsas ir Kyle‘as Andersonas. Tritaškiai įžiebė San Antonijaus klubo spurtą 13:0, po kurio svečiai atitrūko gniuždančiu pranašumu – 44:26.

Prie sėkmingos „Spurs“ atkarpos nemenkai prisidėjo ir pirmą kartą savo karjeroje atkrintamųjų varžybų rungtynes starto penkete pradėjęs Jonathonas Simmonsas, efektyviai rungtyniavęs puolime ir aklinai uždaręs varžovų lyderį Jamesą Hardeną.

Vienu iš geriausių NBA krepšininkų tituluojamas gynėjas iki ilgosios pertraukos surinko tik 5 taškus ir prarado 5 kamuolius. Iš žaidimo tik du metimus išmetęs J. Hardenas tokį žemą skaičių užfiksavo tik antrą kartą nuo atvykimo į Hjustoną 2012-ais metais.

Prieš pat pirmosios rungtynių pusės pabaigą „Spurs“ pasididino savo persvarą iki 22 taškų, o „Toyota Center“ arenoje pasigirdo šeimininkų žaidimu nusivylusių sirgalių švilpimas.

Varžovų viltis trečiame ketvirtyje atstatyti rungtynių balansą žaibiškai užgniaužė ir toliau nesustabdomai rungtyniavęs L. Aldridge‘as. Du jo dvitaškiai vainikavo svečių atkarpą 8:1, o „Rockets“ paprašius minutės pertraukėlės aukštaūgio statistika buvo tiesiog stulbinanti – 11 iš 15 metimų ir 22 taškai per 22 aikštėje praleistas minutes.

Kėliniui net neįpusėjus San Antonijaus krepšininkų persvara pasiekė net 28 taškus. Hjustono krepšininkai iki pat susitikimo pabaigos taip ir nesugebėjo atkurti intrigos ir sezoną užbaigė beviltišku pralaimėjimu be geriausio savo krepšininko žaidusiems varžovams.

Tai buvo penktasis Grego Popovičiaus ir Mike‘o D‘Antoni susitikimas atkrintamosiose varžybose. 2005-ų metų konferencijos finale ir 2008-ų pirmame Vakarų konferencijos etape „Spurs“ palaužė M. D‘Antoni vadovautus „Suns“ rezultatu 4:1, 2007-ų metų konferencijos pusfinalyje, kaip ir šiais metais, rezultatu 4:2, o 2013-ais M. D‘Antoni auklėtiniais buvę Los Andželo „Lakers“ pirmame etape buvo nušluoti rezultatu 4:0.

G. Popovičius savo prieš savo šios serijos oponentą atkrintamosiose varžybose laimėjo 20 iš 26 žaistų rungtynių ir pasiekė naują NBA rekordą. Legendinis Philas Jacksonas prieš ilgametį Jutos „Jazz“ strategą Jerry Sloaną laimėjo 20 iš 27 susitikimų.

Sekmadienį pirmąsias Vakarų konferencijos finalo rungtynes su „Golden State Warriors“ ekipa žaisiantys „Spurs“ šį etapą vadovaujant vienu geriausių visų laikų trenerių tituluojamam strategui pasiekė jau dešimtąjį kartą.

„Rockets“: Trevoras Ariza 20 (5/8 trit.), Clintas Capela 15 (12 atk. kam.), Jamesas Hardenas 10 taškų (2/11 met., 2/9 trit., 7 rez. perd., 6 kl., 6 pr.).

„Spurs“: LaMarcusas Aldridge‘as 34 (16/26 met., 12 atk. kam.), Johnathonas Simmonsas 18 (8/12 met.), Patty Millsas 14 (7 rez. perd.), Dejounte Murray 11 (10 atk. kam., 5 rez. perd.), Pau Gasolis (11 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Danny Greenas po 10 taškų.