Kol kas „kariai“ identiškai žengia „Cavaliers“ pėdomis – taip pat nėra suklupę nė viename atkrintamųjų mače. Vakarų konferencijos pusfinalyje prieš Jutos „Jazz“ jie pirmauja 3-0 ir artėjančią naktį gali triumfuoti „sausu rezultatu“ ir užsidirbti papildomų poilsio dienų.

Trečią sezoną iš eilės vietos konferencijos finale siekianti Ouklando komanda, laimėjusi pirmąsias septynerių atkrintamųjų rungtynes, pagerino klubo rekordą. Ir didžiulė tikimybė, kad jis su pagerintas iki aštuonių.

Nors pirmuose trijuose mačuose „Jazz“ ir bandė spardytis, „Warriors“ stovykloje vis atsirasdavo žmogus, paskandinęs jų laivą. Kai trečiose rungtynėse Jutos krepšininkai neutralizavo snaiperius Stepheną Curry ir Klay Thompsoną (kartu pataikė vos 7 metimus iš 29), apie save priminė Kevinas Durantas, surinkęs galingą dvigubą dublį – 38 taškai ir 13 atkovotų kamuolių.

Ir jeigu „Warriors“ vis rasdavo ginklų puolime, tai „Jazz“ nuolat rėmėsi savo lyderio Gordono Haywardo žaidimu – jis vidutiniškai rinko po 24,7 taško. Jam geriausiai talkino prancūzas Rudy Gobertas, bandęs karaliauti po krepšiais – 16,7 taško ir 13 atkovotų kamuolių.

Ypatingai šiam duetui trukdavo pagalbos iš atsarginių žaidėjų, kurie, pavyzdžiui, trečiame mače apskritai surinko vos 10 taškų, pataikę tik 4 metimus iš žaidimo, nors krepšį atakavo net 22 kartus.

Taip kad jeigu „Jazz“ žaidėjai neatras daugiau ginklų prieš milžinišką puolimo arsenalą turinčią „Warriors“ ekipą, jų laukia „Raptors“ likimas.

Ar tai virs realybe, sužinosime šiąnakt nuo 4 val. Lietuvos laiku Jutoje vyksiančiose rungtynėse. Jas tiesiogiai transliuos ir DELFI TV, o stebėti tradiciškai padės komentatorius Rokas Grajauskas.