„Spurs“ neskelbia, kada T. Parkeris galės vėl žengti į aikštę, tačiau iki to laiko prancūzui teks iškęsti reabilitacijos vargus. Trečiadienį „Spurs“ įveikė Hjustono „Rockets“ 121:96 ir išlygino Vakarų konferencijos pusfinalio serijos iki keturių pergalių rezultatą 1:1. Tačiau visa tai aptemdė įžaidėjo trauma.

Incidentas įvyko likus žaisti beveik 9 minutes iki ketvirtojo kėlinio pabaigos. Krepšio link prasiveržęs prancūzas metė kamuolį ir pats nesėkmingai nusileido ant parketo. Už kairės kojos griebusį T. Parkerį komandos draugai ant rankų išnešė iš arenos.

„Negerai“, – trumpai šį epizodą po rungtynių pakomentavo „Spurs“ strategas Greggas Popovičius.

Trečiąsias serijos rungtynes komandos žais penktadienį.

T. Parkeris tapo devintuoju žaidėju NBA atkrintamųjų varžybų istorijoje, pelniusiu 4000 taškų. T. Parkeris ir L. Jamesas šiuo metu yra vieninteliai žaidėjai, atkrintamosiose varžybose pelnę 4000 taškų ir atlikę 1000 rezultatyvių perdavimų.

T. Parkeris per savo karjerą sužaidė 221-ą atkrintamųjų varžybų mačą. Tai penktas rezultatas NBA istorijoje. Dar įspūdingiau, kad jis per 16 sezonų „Spurs“ ekipoje nepraleido nė vienerių atkrintamųjų varžybų rungtynių.

Šį sezoną prancūzas praleido 16 reguliaraus sezono rungtynių dėl poilsio ir įvairių smulkių negalavimų. Veikiausiai T. Parkerį pakeis veteranas Patty Millsas, vidutiniškai per rungtynes reguliariajame sezone pelnęs po 9,5 taško ir atlikęs 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Tony Parkeris

T. Parkeris demonstravo įspūdingą sportinę formą atkrintamosiose – per 6 rungtynes vidutiniškai pelnė 15,9 taško, atliko 3,1 rezultatyvaus perdavimo, o krepšį atakavo 52 proc. taiklumu.