„Raptors“ treneris Dwane'as Casey šiose rungtynėse J. Valančiūną sugrąžino į Toronto ekipos starto penketą, tačiau lietuvio žaidimas Klivlande buvo niekuo neišsiskiriantis.

Jonas ant parketo iš viso praleido 21 min., per tą laiką pelnė 6 taškus (3/7 dvit.), atkovojo 6 kamuolius, 1 metimą blokavo, 1 kartą suklydo ir 2 sykius pažeidė taisykles.

Baigiantis pirmajam kėliniui J. Valančiūnas buvo nubaustas gana keista pražanga puolime prieš L. Jamesą ir po šio epizodo ilgam sėdo ant atsarginių suolo. Antrojo kėlinio pabaigoje lietuvis griuvo baudos aikštelėje ir susimušė kelį, tačiau tai tęsti rungtynių jam nesutrukdė. Trenerio sprendimu, ketvirtajame kėlinyje J. Valančiūnas nežaidė.

„Raptors“ taškų sąskaitą šiose rungtynėse tritaškiu atidarė Kyle'as Lowry (3:0), tačiau į tai „Cavaliers“ ekipa atsakė efektyviu ir efektingu L. Jameso dėjimu paženklintu spurtu 10:0, taip perimdama iniciatyvą ir pasiųsdama svečius į nokdauną.

Nors po D. Casey paprašytos minutės pertraukėlės „Raptors“ trumpam atsitiesė (10:12), netrukus šeimininkai dar kartą trūktelėjo į priekį ir po 12 min. turėjo 12 taškų persvarą (18:30).

Antrajame kėlinyje žaidimo scenarijus priminė pasivažinėjimą amerikietiškais kalneliais. Vos ketvirčiui prasidėjus po Kyle'o Korverio tritaškio „Raptors“ deficitas pasiekė 18 taškų (20:38), bet Kanados atstovai ir šį sykį nepalūžo – atsakę spurtu 19:3 jie sumažino savo atsilikimą iki 39:41.

Nepaisant visų „Raptors“ pastangų, kėlinio pabaiga ir vėl priklausė aikštės šeimininkams (48:62 po 24 min.).

Po petraukos intriga išsilaikė vos keletą minučių. 4 iš eilės taškus pelnęs J. Valančiūnas dar kartelį sumažino „Raptors“ deficitą iki kovinio atstumo (58:65), tačiau nuo tos akimirkos „Cavaliers“ su varžovais nusprendė nebejuokauti. Šeimininkai nuo varžovų greitai nutolo dviženkle persvara, kuri aptirpo tik pačioje rungtynių pabaigoje, kai pagrindiniai „Cavs“ žaidėjai aikštę užleido rezerviniams krepšininkams.

Mačo pabaigoje užfiksuotas ir kuriozinis epizodas. „Cavaliers“ gynėjas Dahntay Jonesas vos per 3 min. užsidirbo dvi technines pražangas ir buvo išvarytas iš aikštės.

„Cavaliers“ lyderis L. Jamesas šiame mače žaidė 41 min., per šį laiką pelnė 35 taškus (11/18 dvit., 2/5 trit., 5/6 baud.) ir atkovojo 10 kamuolių.

24 taškus ir 10 rezultatyvių perdavimų prie pergalės pridėjo Kyrie Irvingas.

„Raptors“ pirmų atkrintamųjų varžybų serijos rungtynių nesugeba laimėti nuo pat 2001-ųjų.

Tuo metu „Cavaliers“ tai buvo jau 8-os laimėtos rungtynės NBA atkrintamosiose varžybose iš eilės. Klivlando ekipa laimėjo trejas paskutines praėjusio NBA sezono superfinalo rungtynes prieš „Golden State Warriors“, šio sezono ketvirtfinalyje 4-0 sutriuškino Indianos „Pacers“, o dabar sėkmingai pradėjo ir konferencijos pusfinalio seriją.


„Raptors“: Kyle'as Lowry 20 (11 rez. perd.), DeMaras DeRozanas 19, Serge'as Ibaka 15, P. J. Tuckeris 13, Normanas Powellas 12, Jonas Valančiūnas 6, Fredas VanVleetas 6 taškai.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 35 (10 atk. kam.), Kyrie Irvingas 24 (10 rez. perd.), Kevinas Love'as 18, Tristanas Thompsonas 10 (14 atk. kam.), Kyle'as Korveris 6, J.R. Smithas 6 taškai.

Išsamią mačo statistiką rasite čia.

Abi šios komandos tarpusavyje susitiko praėjusio NBA sezono Rytų konferencijos finale. Tąsyk „Cavaliers“ krepšininkai įrodė savo pranašumą 4-2, o vėliau apskritai tapo NBA čempionais.

Tolesnis serijos tvarkaraštis:

2 rungtynės – Klivlande gegužės 4 d. 2 val. Lietuvos laiku

3 rungtynės – Toronte gegužės 6 d. 2 val. Lietuvos laiku

4 rungtynės – Toronte gegužės 7 d. 22:30 val. Lietuvos laiku

5 rungtynės* – Klivlande

6 rungtynės* – Toronte

7 rungtynės* – Klivlande

* – jei prireiks