Rungtynės prasidėjo agresyviu „Bucks“ lyderio Giannio Antetokounmpo žaidimu. Per mažiau nei dvi minutes aštuonis taškus pelnęs jaunasis graikas privertė Toronto ekipos vyriausiąjį trenerį Dwane‘ą Casey paprašyti ankstyvos minutės pertraukėlės jo vadovaujamai ekipai atsiliekant rezultatu 2:8.

„Raptors“ startui Milvokyje smūgį sudavė ir dvi greitos Serge‘o Ibakos asmeninės pražangos. Sužaidus vos 130 sekundžių Toronto ekipos starto penketo aukštaūgis buvo priverstas palikti aikštę, o jo vietą užėmė varžovų arenoje švilpimu pasitiktas Jonas Valančiūnas.

Lietuvis į svečių žaidimą įnešė jėgos ir energingu žaidimu ryškiai pranoko savo tiesioginį oponentą Gregą Monroe. Vos 4 minutes pirmame ketvirtyje žaidęs „Bucks“ aukštaūgis aikštę paliko su dviem prarastais kamuoliais ir dviem J. Valančiūno išprovokuotomis pražangomis.

Kėlinį JV užbaigė surinkęs 6 taškus ir 4 atkovotus kamuolius bei galingomis užtvaromis sukūręs visą eilę progų DeMarui DeRozanui, o savoje aikštės pusėje pasižymėjęs efektyvia ir patikima gynyba baudos aikštelėje.

Visgi tai ir buvo sėkmingiausias Jono ketvirtis šiose rungtynėse, o po ilgosios pertraukos epizodiškai rungtyniavęs uteniškis viso per 17 minučių surinko 6 taškus (2/6 met., 2/2 baud.), 5 atkovotus kamuolius bei po vieną rezultatyvų perdavimą ir klaidą.

Antrame kėlinuke šeimininkai susidūrė su rimtomis problemomis puolime. Nepaisant 18 iki ilgosios pertraukos G. Antetokounmpo surinktų taškų antrame ketvirtyje „Bucks“ atakos ėmė strigti Toronto gynyboje.

Milvokio ekipa niekaip nesugebėjo adekvačių pagalbininkų savo lyderiui – iš komandinės statistikos išbraukus graiko indėlį visa likusi ekipa pataikė vos 7 iš 26 iš žaidimo atliktų metimų, o svečiai iš Kanados į rūbinę išsinešė trylikos taškų pranašumą.

Po ilgosios pertraukos Toronto ekipa varžovams sudavė dar vieną stiprų smūgį – po svečių tritaškių serijos „Raptors“ pranašumas išaugo net iki 25 taškų ir „BMO Harris Bradley“ arenoje susirinkę žiūrovai nuščiuvę stebėjo kaip rungtynės slysta iš šeimininkų rankų.

Visgi Jasono Kiddo auklėtiniai nenuleido rankų ir Khriso Middletono bei Matthew Dellavedovos pastangomis surengė atkarpą 15:3 ir sugebėjo išlyginti ketvirčio rezultatą. Prieš lemiamą kėlinuką ekipas skyrė tie patys trylika taškų, tačiau atsinaujinęs Milvokio sirgalių optimizmas žadėjo itin įdomią susitikimo kulminaciją.

Likus žaisti kiek daugiau negu penkias minutes G. Antetokounmpo dar vienu prasiveržimu išprovokavo penktąją „Raptors“ gynybos specialisto P.J. Tuckerio pražangą ir baudos metimu sumažino svečių persvarą iki šešių taškų. Negana to, Toronto ekipa artimiausias dvi atakas užbaigė prarastais kamuoliais, o graikų antžmogis ir toliau rinko taškus nuo baudų metimo linijos.

Sužaidus beveik devynias paskutinio kėlinuko minutes atmosfera arenoje kardinaliai apsivertė – K. Middletonas smeigė tritaškį su pražanga, dar vieną tolimą metimą pridėjo Jasonas Terry ir „Bucks“ pirmą kartą nuo pirmojo ketvirčio persvėrė rezultatą savo naudai – 80:78.

Tritaškių salvė pratęsė neįtikėtiną Milvokio ekipos atkarpą. Nuo trečio kėlinio antros pusės ir 25 taškų skirtumo akimirkos varžovų puolimą sukaustę arenos šeimininkai surengė neįtikėtiną spurtą 34:7. Iki trečio kėlinuko vidurio tik 1 iš 11 tolimų metimų pataikę „Bucks“ per likusį rungtynių laiką sumetė 6 iš 8 mestų tritaškių.

Sausą Toronto atkarpą nutraukti sugebėjo D. DeRozanas, o ekipoms apsikeitus dvitaškiais savo pirmuosius taškus vienu svarbiausių rungtynių metu pelnė įžaidėjas Cory Josephas, pataikęs tritaškį iš kairiojo atakos kampo ir išvedęs „Raptors“ į priekį 85:82 likus žaisti mažiau nei pusantros minutės iki rungtynių pabaigos.

Laikrodžiui ėmus skaičiuoti paskutinę minutę ekipas skyrė tie patys trys taškai, tačiau tuomet gražiausią visos serijos epizodą sukūrė D. DeRozanas, sugebėjęs įveikti varžovų dvigubą gynybą ir gniuždančiu dėjimu sugrąžinti Toronto ekipai penkių taškų atotrūkį.

C. Josephui baudų metimais padidinus svečių persvarą iki septynių taškų svečių sirgaliai negavo daug laiko atsikvėpti – jau kitoje atakoje K. Middletonas mesdamas tritaškį išprovokavo šeštąją S. Ibakos pražangą, o Milvokiui apsigynus nuo dar vienos „Raptors“ atakos tritaškį smeigė J. Terry, sumažinęs atsilikimą iki vienintelio dvitaškio – 89:87.

D. DeRozanas stojęs mesti baudų paliko viltį šeimininkams pataikydamas tik 1 iš 2 metimų, tačiau galimybę išlyginti rezultatą turėjusių „Bucks“ lemiamos atakos metu G. Antetokounmpo pasirinko įdėti kamuolį iš viršaus, palikdamas tik tris sekundes iki rungtynių pabaigos.

Dar kartą baudas mesti stojęs D. DeRozanas sąmoningai prametė antrąjį metimą, o „Raptors“ sugebėjo perimti kamuolį iš šeimininkų ir iškovoti sunkią ir dramatišką pergalę.

Tik trečią kartą klubo istorijoje į konferencijos puslapį iškopęs Toronto klubas šiąnakt įgyvendino du iki šiol nepasiekiamais buvusius tikslus – laimėjo trejas atkrintamųjų varžybų rungtynes iš eilės ir pirmą kartą sugebėjo laimėti atkrintamųjų seriją joje neprireikus lemiamų rungtynių.

Pernai vykusias serijas prieš Indianos „Pacers“ ir Majamio „Heat“ kanadiečiai laimėjo identišku rezultatu 4:3, o pirmąją 2001-ais metais Niujorko „Knicks“ ekipą parklupdė santykiu 3:2.

Konferencijos pusfinalyje Toronto ekipos laukia mūšis su NBA čempionais Klivlando „Cavaliers“. Pirmosios ekipų tarpusavio rungtynės vyks Klivlande, naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku.

„Bucks“: Giannis Antetokounmpo 34 (13/23 met., 7/13 baud., 9 atk. kam.), Khrisas Middletonas 19 (3/5 trit., 5 rez. perd.), Matthew Dellavedova 12 taškų.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 32 (12/24 met.), Kyle‘as Lowry 13,... Jonas Valančiūnas 6 taškai.