Imdamasis permainų po beviltiškų trečiųjų rungtynių, D. Casey nusprendė mačą pradėti netradiciniu starto penketu – be Jono Valančiūno. „Šiuo sezono metu svarbiausia yra komanda – visi savo ego turi palikti už durų“, – sprendimą, kuriuo akivaizdžiai norėjo pagreitinti komandos žaidimą, aiškino „Raptors“ strategas.

Šiame sezone – tai pirmosios rungtynės, kurias 24-erių metų lietuvis pradėjo sėdėdamas ant atsarginių žaidėjų suolelio, ir tik devintos per visą penkerių metų karjerą.

213 cm ūgio uteniškį „Raptors“ treneris ant suolo laikė tol, kol Jasonas Kiddas nenusprendė ant parketo išleisti Grego Monroe. Visgi tik pasirodęs aikštėje mūsiškis puldamas prarado kamuolį. Tiesa, JV gynyboje sėkmingai tvarkėsi su „Bucks“ centru ir po to pats dar pridėjo du taiklius baudų metimus.

Antrąjį kėlinį J. Valančiūnas jau pradėjo būdamas aikštėje ir pirmoje atakoje iškart įmetė dvitaškį iš po krepšio. Netrukus Jonas vėl gavo galimybę žaisti vienas prieš vieną, tačiau pataikė kamuolį sau į koją ir greitai buvo pakeistas.

„Dinozaurų“ klaidų lavina pasinaudoję šeimininkai po Giannio Antetokounmpo dėjimo bandė pabėgti (33:26), o tai dar labiau užkūrė „BMO Harris Bradley Center“ arenoje susirinkusius sirgalius, todėl aistras nuraminti norėjęs D. Casey paprašė minutės pertraukėlės.

Ir pokalbis su treneriu davė vaisių – DeMaras DeRozanas ėmėsi lyderio vaidmens ir padėjo komandai išlyginti rezultatą (33:33). Ilsėtis abiejų ekipų žaidėjų išėjo švieslentėje degant lygiam rezultatui – 41:41. Vos 35,7 proc. iš žaidimo atakavusius ir 9 klaidas padariusį „Raptors“ klubą per pirmąją mačo dalį už ausų tempė D. DeRozanas, iš viso pelnęs 21 tašką, iš kurių 15 – per antrąjį ketvirtį.

7 minutes žaidęs JV ir po pertraukos liko ant suolo. Ir tik beveik įpusėjus trečiajam kėliniui Jonas vėl sulaukė šanso – lietuvis pakeitė vieną po kitų metimus pro šalį šaudžiusį Serge'ą Ibaką. Pajutę žaidimo skonį svečiai iš Kanados ėmė rengti spurtą, prie kurio prisidėjo ir dvitaškį po pikenrolo įmetęs Jonas (64:55). Prieš lemiamą ketvirtį „Raptors“ pirmavo 64:58.

Keturias pražangas susirinkęs J. Valančiūnas jį vėl pradėjo sėdėdamas ant suoliuko. „Bucks“ ėmus dominuoti po krepšiais, D. Casey nusprendė lietuvį sugrąžinti ant parketo, o šis iškart pasižymėjo puolime – pelnė keturis taškus iš eilės (70:62). Energingai ir agresyviai abejose aikštės pusėse žaidusį Joną gyrė ir TSN komentatoriai.

Šeimininkai stengėsi sugrąžinti intrigą, tačiau čia pat vietinę publiką pritildė Normanas Powellas, sumetęs du baudų metimus ir dar švystelėjęs tritaškį (79:69). Per likusį laiką svečiai iniciatyvos iš savo rankų nebepaleido ir Milvokyje šventė gyvybiškai svarbią pergalę – 87:76.

J. Valančiūnas šiose klampiose rungtynėse ant parketo iš viso praleido 22 minutes, per kurias pelnė 12 taškų (5/5 dvit., 2/2 baud. met.), atkovojo 5 ir perėmė 1 kamuolį bei 4 sykius prasižengė ir padarė 4 klaidas.

Aukštaūgis buvo vienintelis atsarginis žaidėjas, kuris sugebėjo bent kartą įmesti į krepšį: Patrickas Pattersonas (8 min.), P.J. Tuckeris (28 min.), Delonas Wrightas (11 min.) ir Cory Josephas (8 min.) aikštelę paliko tušti.

„Bucks“: Tony Snellas 19 (5/10 trit.), Gregas Monroe (9 atk. kam.) ir Giannis Antetokounmpo (6/19 metimai iš žaidimo, 9 atk. kam., 4 rez. perd., 7 kld.) po 14, Khrisas Middletonas 10 taškų (11 atk. kam.).

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 33 (9 atk. kam., 5 rez. perd., 4 per. kam.), Kyle'as Lowry 18 (2/8 trit., 4 rez. perd.), Normanas Powellas (4 rez. perd.) ir Jonas Valančiūnas po 12, Serge'as Ibaka 10 taškų.

Penktasis serijos mačas Toronte bus žaidžiamas antradienį 2 val. Lietuvos laiku.

Šios poros nugalėtojai Rytų konferencijos pusfinalyje veikiausiai kovos prieš NBA čempioną Klivlando „Cavaliers“ klubą, šiuo metu 3-0 pirmaujantį prieš Indianos „Pacers“ krepšininkus.