Jau pirmajame ketvirtyje sau palankų žaidimą varžovams primetę Oklahomos krepšininkai sėkmingai rinko taškus po „Rockets“ klaidų ir susikrovė dviženklę persvarą, tačiau Billy Donovano auklėtiniams nepavyko išlaikyti stabilaus žaidimo ir iki ilgosios pertraukos svečiai sumažino savo deficitą iki septynių taškų.

Banguotą rungtynių eigą puikiausiai iliustravo trečiojo ketvirčio pradžia. Ryžtingai antrąją rungtynių pusę pradėjęs svečiai surengė atkarpą 9:0 ir pirmą kartą persvėrė rezultatą savo naudai, tačiau po minutės pertraukėlės lygiai tokiu pat 9:0 spurtu atsakė ir „Thunder“ ekipa.

Negana to, minėtosios atkarpos metu per dvylika sekundžių dvi asmenines pražangas gavo vienas pagrindinių „Rockets“ gynybos ramsčių Patrickas Beverley, dėl ketvirtojo taisyklių pažeidimo priverstas sėsti ant suolo iki ketvirtojo kėlinio pradžios.

Šeimininkai sugebėjo pasinaudoti susidariusia situacija ir po trijų ketvirčių turėjo dešimties taškų persvarą, kurią išlaikė ir iki lemiamo kėlinuko vidurio. Visgi tuomet Hjustono ekipa tolimų metimų dėka priartėjo prie varžovų pelnydami septynis taškus be atsako ir „Chesapeake Energy“ arenoje susirinkusių sirgalių laukė veiksmo filmo scenarijaus verta rungtynių pabaiga.

Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus mažiau nei pusei minutės ekipas skyrė tik du taškai, o kamuolys atsidūrė svečių lyderio Jameso Hardeno rankose, tačiau bandydamas įveikti oponentų gynybą gynėjas slystelėjo ir buvo priverstas paprašyti minutės pertraukėlės.

Po pauzės „Rockets“ ir vėl bandė žaisti per savo lyderį, bet kamuolys po barzdotojo žaidėjo metimo iš toli skriejo pro šalį, o jį atkovojęs Russellas Westbrookas sugebėjo savo greičiu sudeginti keturias sekundes, kol Hjustono žaidėjai sugebėjo pažeisti taisykles. „Thunder“ įžaidėjui per rankas kirtęs P. Beverley užsidirbo šeštąją asmeninę pražangą ir paliko aikštę skambant ironiškoms šeimininkų sirgalių ovacijoms.

Likus vos devynioms sekundėms iki rungtynių pabaigos R. Westbrookas turėjo galimybę atitolinti savo ekipą dviejų atakų atstumu, tačiau pataikė tik vieną iš dviejų baudos metimų ir „Rockets“ grąžinus kamuolį į žaidimą prasižengė prieš J. Hardeną.

Dinamišką dviejų pagrindinių kandidatų į naudingiausio lygos krepšininko titulą dvikovą Hjustono lyderis pratęsė sumesdamas baudas ir sumažindamas skirtumą iki minimalaus – 113:114.

Po šeimininkų paprašytos minutės pertraukėlės „Rockets“ gynėjas Ericas Gordonas žaibiškai prasižengė prieš R. Westbrooką ir dar kartą pasiuntė trigubų dublių rekordininką prie baudų metimo linijos. Įžaidėjas ir vėl pataikė tik vieną metimą, o svečių vyriausiasis treneris Mike‘as D‘Antoni nusprendė neprašyti pertraukėlės.

„Thunder“ sirgaliams sulaikius kvapą J. Hardenas persivarė kamuolį į varžovų aikštės pusę ir iš už užtvaros išmetė pergalę išplėšti galėjusį tritaškį. Visgi kamuoliui atšokus nuo lanko nuaidėjo finalinė rungtynių sirena, užfiksavusi itin sunkiai pasiektą šeimininkų pergalę.

Fantastiškoje lyderių akistatoje buvę komandos draugai R. Westbrookas ir J. Hardenas pasižymėjo tuo, ką sugeba geriausiai – šeimininkų įžaidėjas surinko eilinį trigubą dublį, o svečių klubo simbolis į varžovų krepšį sumetė net 44 taškus.

Šioje atkrintamųjų varžybų serijoje J. Hardenas vidutiniškai renka po 38,7 taško, o R. Westbrookas – po 38,3 taško, 11,3 atkovoto kamuolio ir 10,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Domantas Sabonis vyriausiojo trenerio sprendimu šiose rungtynėse nežaidė.

„Thunder“: Russellas Westbrookas 32 (13 atk. kam., 11 rez. perd.), Tajas Gibsonas 20, Andre Robersonas (0/5 baud., 2 per. kam., 3 blk.) ir Victoras Oladipo (5/8 met.) po 12, Enesas Kanteris 10 taškų.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 44 (11/21 met., 18/18 baud., 7 kl.), Lou Williamsas 22, Ryanas Andersonas 18, Ericas Gordonas 12 taškų.

Šeimininkų gretose T. Gibsonas sužaidė rezultatyviausias rungtynes nuo atvykimo į Oklahomos „Thunder“ ekipą.

Su kibia varžovų gynyba susidūrę Hjustono žaidėjai šiose rungtynėse surinko daugiau klaidų, nei rezultatyvių perdavimų.